joi, 2 august 2012

Inghetata cu pepene galben



Va las o ultima reteta delicioasa si rece, urindu-mi si urindu-va vacanta placuta... Plecam, gata, a sosit momentul sa ne balacim in apele marii. Nu mergem prea departe, doar undeva linga Roma.
Ingrediente:
  • 300 g pepene galben
  • 2 oua
  • 180 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar

Zbatem bine zaharul impreuna cu ouale, apoi adaugam peste... lapte cald, nu fierbinte, altfel vom obtine o frumoasa omleta..., punem apoi compozitia pe aragaz la foc mijlociu si mestecam continuu, dar atentie, nu trebuia sa inceapa sa fiarta (eu am lasat cred ca vreo 15 minute). Lasam la racit, timp in care, curatam si taiem bucatele 300 g pepene galben. Il mixam pina obtinem un piure, apoi il adaugam peste compozitia cu oua. Separat zbatem frisca, adaugam peste si amestecam cu o lingura de lemn, pina se incorporeaza bine ingredientele, apoi le punem in aparatul de facut inghetata, timp de 40-50 de minute, depinde de aparat. 
Eu am pus o parte in forme de silicon de floarea soarelui, iar restul intr-un vas de plastic. Am servit fara sau cu topping de ciocolata.
Pofta buna sa aveti !