Salata fara si cu... conserva de ton. De vreo trei saptamini, am devenit iepurasi, da, eu si sotul, "roadem" in fiecare zi salata, mai putin duminica, atunci mincam mincare gatita. Asa ca pe blog, mai usurel cu postarile, doar pentru Isabella fac papita, ca ea inca nu a depasit greutatea.
Dar sa trecem la salata din imagine, in prima e de post, in a doua de ... dezlegare la peste.Am luat din gradina doua feluri de salata, din cea creata si din cea mai colorata...
Deci:
- salata asortata
- un castravete dolofan
- 1/2 fenicul
- 7 rosioare (mai mari decit cherry)
- 2 cepe verzi (tot din gradina)
- 1/2 portocala
- miez de nuca
- 2 conserve de ton
- sare
- ulei de masline
Am spalat frumusel salata, bucata cu bucata, ca sa nu cumva sa mincam si pamint, am scuturat-o frumusel de apa si apoi intr-un vas incapator, am rupt salata cu degetele (imi aduc aminte ca am auzit intr-un program la televizor, ca salata e bine sa o rupem, nu taiata, nu trebuie sa intre in contact cu lama cutitului, dar nu mai tin minte, de ce... deh, batrinetea), am curatat castravetele si l-am taiat felii, am taiat felii subtirele jumatatea de fenicul, rosioarele spalate si taiate, ceapa spalata, curata si taiata, feliile de portocale taiate in 3, miez de nuca, cit mai mult (hmmm, ce bunatate crocanta, in combinatie cu restul ingredientelor).
Deasupra, punem conserva de ton, rupta bucatele, presaram foarte putina sare si stropim cu foarte putin ulei (atentie, conservele au ulei), amestecam si servim, fara piine.
O salata care cuprinde, primul, al doilea fel si desertul.
Tonul poate fi inlocuit cu piept de pui, asta a fost salata de ieri, ca ramasese o jumatate de piept de la puiul la cuptor de duminica. L-am taiat felii, apoi cuburele si l-am pus in salata.
Pofta mare sa aveti !