O mincarica delicioasa si bineinteles, sanatoasa...
Ingredientele nu au gramaj pentru ca am pus din ochi cantitatile, pentru doua persoane adulte si un copil.
Avem nevoie de :
- orez
- creveti
- sofran
- 1/2 ceapa
- 1/2 catel usturoi (optional)
- patrunjel
- vin alb
- ulei
- un cubulet knorr de legume
Punem intii un litru de apa la fiert, apoi aruncam in el knorr-ul, apoi curatim gamberii
In 2-3 linguri de ulei prajim ceapa, pina devine aurie. Adaugam orezul si amestecam totul pentru jumatate de minut.
Adaugam vinul, iar cind acesta s-a evaporat, incepem sa punem cu polonicul cite un pic din supa de legume (knorr). Adaugam cite un pic, nu toata supa o data si avem grija sa nu se lipeasca. Orezul pe care il am eu, s-a facut cam in 20 de minute.
Cu cinci minute inainte de a fi gata pilaful, adaugam gamberii si sofranul. Gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare, desi supa fiind sarata nu ar trebui.
Orezul trebuie sa fie "al dente", deci nu prea moale. Inchidem aragazul, adaugam patrunjelul, amestecam, punem in farfurii si servim.
Unde ai mai mancat tu orez zafferano cu ceapa??? Orezul nu l bagi la cuptor inainte? Iti bati joc!!!
RăspundețiȘtergereHa, ha, ha... acum chiar m-ai facut sa rid... Eu maninc acasa la mine pilaf de orez cu zafferano, deci cu zafferano, nu ca s-ar chema orez zafferano... si da, are ceapa. Ia da o cautare pe internet, asa de curiozitate si vezi "risotto alla milanese" ce ingrediente are ?! Dar tu, cea fara nume (ca nu-l vad scris nicaieri), unde ai vazut pilaf de orez la cuptor ?!!! Ha, ha, ha... se vede ca stai mult prin adica pe linga bucatarie... Si nu-mi bat joc de nimeni, "doamna "... Aaa, si sa nu crezi ca mi-ai stricat ziua, chiar m-ai distrat cu comentariul...
Ștergere