vineri, 13 martie 2009

Ossobuco in umido

Ossobuco, sa nu rideti, dar nu prea imi dau seama care ar fi traducerea in limba materna, un fel de rasol de vita.
Ingrediente:
  • ossobuco
  • telina
  • un morcov
  • o ceapa micuta
  • faina de griu
  • suc de rosii
  • vin alb
  • sare
  • ulei
Taiem marunt ceapa, morcovul si telina si le prajim foarte putin cu doua linguri de ulei.
Dam carnea prin faina, dupa care o adaugam in oala/tigaie la prajit, nu inainte de a taia marginile pentru ca la fript tind sa se stringa (sa se increteasca).
Il prajim un pic pe ambele parti, la foc mare. Atentie sa nu se arda verdeturile !!!
Adaugam jumatate de pahar cu vin alb, iar cind vinul "a disparut", adaugam sucul de rosii, cit sa acopere carnea si lasam la foc mic, pentru circa o ora.
Aproape de sfirsit, punem sare si servim alaturi de piure de cartofi.
Pentru reteta asta, m-am inspirat de aici (ricetta in italiano).
Pofta mare !!!

Un comentariu:

  1. Asa este , este un rasol de vita , iar preparatul se gateste la cuptor cel putin 6(sase) ore , da , da , asa am vazut pe Paprika , la un celebru CHEF :d

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !