Ingrediente:
- un pachet aluat de foetaj
- 3 mere
- unt cit o nuca
- mandorle cca 30 g
- 2 linguri de zahar
- o lingura rom fara alcool
- un ou
- scortisoara
- 2 linguri gem de caise
- stafide (optional)
intindem aluatul de foetaj si-l ungem cu gemul de caise, adaugam umplutura
iar in cazul meu, incepem sa impletim , nu prea mi-a iesit impletitura ca am gresit cind am taiat pasta. Ungem cu ou si punem zahar granule, daca avem, daca nu se poate pune zahar pudra dupa ce o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute. A iesit foarte gustoasa, doar ca tura viitoare, in loc de mandorle voi pune nuca macinata.
Pofta mare !!!
Fooooarte apetisant! Mai e vreo feliuta si pentru mine? :))
RăspundețiȘtergereCe bine seamana cu cel facut de mine. Numai bine.
RăspundețiȘtergereCuscra, nu mai este, ca nefiind prea dulce, a disparut, repejor... Dar promit sa-ti pastrez tura viitoare...
RăspundețiȘtergereNumai bine si tie Marcela, uite acum vin fuguta sa-l vad si pe al tau...
RăspundețiȘtergere