miercuri, 4 martie 2009

Trippa con patate/Burta cu cartofi


Mie nu-mi place ciorba de burta, dar burta de vita pregatita asa, e foarte buna, adica pe gustul meu.
Ingredientele sint pentru doua persoane si un copil:
  • 1/2 kg burta
  • o jumatate de ceapa
  • 4 cartofi
  • 2 morcovei
  • un pic de telina
  • un pic de suc de rosii pentru culoare
  • sare
  • ulei
  • doua frunze de dafin
  • un sfert de pahar de vin alb
Pregatim intii burta, o spalam si o taiem, in cazul meu patratele, dar fiecare poate taia cum vrea (atentie, burta care se gaseste in comertul italian este prefiarta). Taiem ceapa, morcovul si telina si le punem intr-un pic de ulei la prajit, nu prea mult doar sa prinda un picut de culoare ceapa, adaugam burta, vinul si frunzele de dafin (daca burta e prea tare se poate adauga un pic de bicarbonat). Burta deja a lasat un pic de apa, lasam sa scada un pic si adaugam sucul de rosii, cum am spus doar pentru culoare, adaugam apa cit sa acoperim totul si lasam la foc mic, pina burta e fiarta bine, daca mai este nevoie mai adaugam apa in timpul fierberii. Cind burta e cruda, cea cumpara de mine era pe jumatate fiarta, durata fierberii e cam de 1 h 30 minute.


In timpul asta, curatam cartofii si ii taiem cuburele, apoi ii adaugam in oala si punem sare dupa gust (cine vrea poate adauga un cubulet de knorr).


Inchidem aragazul si gata, papita poate fi servita, iar doritorii pot adauga un picut de piper si parmezan dat prin razatoare. Pofta mare !

3 comentarii:

  1. sai che cosi' non l'ho mai mangiata......devo rimediare quanto prima........buonaaaaa
    ciaooo

    RăspundețiȘtergere
  2. nel mio paese si fa in un altro modo, ma a noi piace tanto cosi
    ciao

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniela,ai un premiu la mine pe blog.te astept sa-l ridici!Pupici multi si dulci!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !