vineri, 21 august 2009

Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/Fiori di zucca ripieni

In sfirsit am intrat in posesia individului care face poze, vacanta la mare s-a terminat si ea, asa ca intre treburile prin casa si cele prin gradina, mai scriu si cite o reteta de vara, asta cit mai am ingredientele in gradina si nu trebuie sa cumpar toate porcariile.
Acum trecem repejor la prezentarea retetei, e usor de preparat si foarte gustoasa.
Ingrediente:
* flori de dovleac/fiori di zucca
* mozzarella
* hamsii marinati in ulei/filetti di alace
* faina de griu/farina di grano
* un virf cutit de sare/poco sale
* un pic de drojdie uscata/poco lievito in polvere
* ulei de masline pentru prajit/olio di oliva
Curatam florile de dovleac de pistil (vedeti ce frumoase sint, le-am strins dimineata cind s-au deschis dar era inca racoare afara) fara sa le rupem si le spalam sub jetul de apa cu atentie.
Le punem pe un prosop sa se scurga apa, eu le asez cu fata in jos ca altfel le desfac greu cind trebuie sa le umplu
Intr-un castronel punem faina, sarea si drojdia, apoi incet adaugam cite un pic de apa, pina vom obtine o compozitie un pic mai groasa decit cea de clatite, pe care o lasam sa se odihneasca circa 20 de minute.
Taiem bucatele mozzarella si rupem in doua hamsiii
punem uleiul la incins intr-o tigaie de prajit, eu am o tigaita micuta pentru ca e nevoie de mult ulei
si luam cite o floare, punem in mijloc o bucatica de mozzarella si una de hamsii
inchidem floarea si rasucim bine la capat, facem asa cu toate floricelele...
dupa care le bagam, cite una bineinteles, in compozitia "de clatite"
si le punem in uleiul incins, aveti grija ca se prajesc foarte repede
le intoarcem si pe cealalta parte, le scoatem pe o farfurie pe hirtie de bucatarie ca sa absoarba uleiul
Din compozitia ramasa am luat cu lingurita si am turnat in uleiul fierbinte, au iesit niste bilute bune, asta ca sa vedeti ca nu arunc nimic... Le-am asezat pe farfurie, am decorat cu pistilurile de la floricele si le-am papat caldute, caldute.

13 comentarii:

  1. foarte bune florile de dovleac,mie imi plac la nebunie!eu in compozitia de faina pun si bere foarte rece,ies crocante!mihaela

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am mancat flori de dovleac niciodata, de fapt nici nu am stiut ca se mananca. In fiecare zi invat ceva nou.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am mancat niciodata asa ceva si deaceea pentru mine aceasta reteta este foarte interesanta. O sa incerc si eu cu prima ocazie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru vizita, Mihaela ! Reteta o am de la vecina mea, dar am sa incerc si varianta ta cu bere !

    RăspundețiȘtergere
  5. E adevarat Oana, in fiecare zi invatam cite ceva, nici eu nu mincasem pina m-am maritat, dar acum sint innebunita dupa ele. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  6. Iulia, sa stii ca nu o sa-ti para rau cind o sa le faci, ba chiar o sa vrei si un paharut cu bere rece alaturi. Eu le-am servit fara, deh... dieta... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  7. Aaa...bine ai revenit draga mea! Imi era dor de tine! Pup! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cuscra, ia sa faci bine si sa maninci, asta ca sa vezi cu ce o sa-l trateze Isabella pe Robert...
    Pupici si mie mi-a fost dor de tine !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vai florile de dovleac sunt o nebunie... in sensul bun si yummy. Am mancat recent la Roma pizza cu flori de dovleac. MI-a starnit pofta si curiozitatea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Crist, in primul rind multumesc de vizita !!! Eu abia astept sa vina vremea dovleacului, acum ca mi-ai amintit de reteta, mi s-a facut o pofta... si mi-ai dat si o idee cu pizza... O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  11. chiar as vrea sa incerc aceasta reteta, ar la anul de acum, e... foarte interesanta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mona, sint foarte gustoase florile de dovleac pregatite asa, doar ca anul asta nu prea am facut ca nu erau floricelele frumoase... Multumesc de vizita !!!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !