duminică, 23 august 2009

Paste cu dovlecei/Conchigliette con zucchine

Vremea dovleceilor se cam apropie de sfirsit, iar pe ultima suta de metri, am sa incerc sa postez cite o reteta care sa contina si dovleac, bineinteles reteta inventata de mine.

Avem nevoie de:
* paste tip conchigliette (se pot folosi si altfel de paste)
* un dovlecel
*rosii micute de tipul cireselor
* o jumatate de ceapa
*doua linguri suc de rosii
* patrunjel
* sare
* ulei de masline
Taiem ceapa marunt si o punem la prajit intr-o tigaie impreuna cu uleiul, pina devine un picut aurie.  Taiem feliute subtiri dovlecelul si-l adaugam la ceapa prajita impreuna cu rosiile spalate



patrunjelul spalat si taiat marunt, sucul de rosii si saram dupa gust

acoperim cu capacul si lasam la foc mijlociu pina se inmoaie dovlecelul si sucul se restringe
Punem pastele in apa clocotita si le lasam pina sint fierte "al dente", le scurgem bine de apa si le rasturnam peste dovlecel, amestecind toate ingredientele.
Asta-i papita, gata pentru a fi mincata.
Pofta buna la o portie de mincare sanatoasa si gustoasa !

Conchigliette on Foodista

2 comentarii:

  1. Ce bine arata.Am sa le incerc cat de repede.Puiul meu e mare fan de paste.Gracias.Cristina

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina, multumesc de vizita !!! Noi mincam la greu paste, iar acum e perioada dovleceilor, asa ca trebuie sa consumam, mai ales ca avem in gradina. E mai greu cu domnisoara ca nu prea vrea sa manince dovlecei, sper sa se schimbe cind creste. Week-end placut !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !