vineri, 27 noiembrie 2009

Mincarica cu carne de vita si ciuperci/Spezzatino di vitello coi funghi

RICETTA IN ITALIANO SI TROVA IN BASSO
Ingrediente pentru patru portii:
  • 800 g pulpa de vita/vitel
  • un cubulet de knorr vegetal sau de carne
  • 2 morcovi
  • 2 cepe de marime mijlocie (eu am pus una mare)
  • o lingura rasa de faina de griu
  • 7 linguri ulei de masline
  • piper macinat (dupa gust)
  • sare
  • 2 tulpine de telina
  • 1/2 pahar vin rosu
  • 1-2 catei de usturoi
  • 400 g ciuperci champignon
Curatim, spalam si taiem ceapa, spalam si taiem cuburele tulpinile de telina si morcovul si le prajim foarte putin cu cinci linguri de ulei (doua linguri ulei le pastram pentru ciuperci), adaugam carnea taiata cuburele, amestecam incontinuu pina se rumeneste un pic carnea, dupa care cernem faina peste carne, continuind sa amestecam, iar dupa circa 1-2 minute adaugam si vinul
adaugam si supa cit sa acopere carnea, acoperim cu un capac, lasind lingura sub capac ca sa se piarda din aburi si lasam pe foc circa 40 de minute. Cit timp se fierbe carnea amestecam ca sa nu se lipeasca si adaugam din cind in cind cite un pic de supa.
Acum pregatim ciupercile, le curatim, spalam si taiem feliute. Intr-o tigaie de prajit punem doua linguri de ulei, usturoiul zdrobit si adaugam ciupercile si lasam la foc mare pentru citeva minute, ca sa scada apa lasata.
cu cinci minute inainte de a fi gata mincarica de vita, adaugam ciupercile, amestecam incetisor iar la sfirsit adaugam piper si sare dupa gust.

Servim tocanita cu piine calda, piure sau mamaliguta calda.
Pofta mare !
Aaa, uitam... trebuie sa aveti neaparat alaturi de farfurie, un paharut de vin rosu... pentru sete, bineinteles...
SPEZZATINO DI VITELLO COI FUNGHI
per lo spezzatino
  • carne bovina (vitello) polpa a quadrotti 800 gr
  • brodo di carne o vegetale q.b.
  • 2 carote
  • 2 cipolle medie
  • 1 cucchiaio raso farina grano
  • 5 cucchiai olio di oliva
  • pepe macinato q.b.
  • sale q.b.
  • 2 coste di sedano
  • 1/2 bicchiere vino rosso
  • per i funghi: 1-2 spicchi aglio; 400 g funghi champignon; 2 cucchiai olio di oliva
Mondate e tritate finemente le cipolle. Mondate e tagliate in piccoli cubetti anche il sedano e la carota. In un tegame piuttosto capiente, ponete 5 cucchiai di olio soffriggere cipolla, carota e sedano. Aggiungete quindi i cubetti di carne e fateli rosolare per bene, poi aggiungete un cucchiaio raso di farina, setacciandola direttamente nel tegame e mescolando continuamente. Lasciate cuocere per qualche minuto e poi aggiungete il vino rosso, quindi continuate la cottura per circa 40 minuti coprendo il tegame con un coperchio e lasciando un piccolo sfiato. Durante la cottura, aggiungete, quando serve, del brodo di carne o vegetale. Nel frattempo mondate, spellate e tagliate i funghi champignon a fette. Ponete in un tegame due cucchiai di olio e uno (o due, a seconda dei gusti) spicchio di aglio schiacciato, quindi aggiungete i funghi e lasciateli cuocere a fuoco allegro per qualche minuto, poi 5 minuti prima della fine della cottura della carne, uniteli ad essa. Mescolate delicatamente e terminate la cottura, aggiustando di sale e di pepe. Servite lo spezzatino accompagnandolo con pane fresco, con del purè di patate o, d’inverno, con della polenta fumante.

6 comentarii:

  1. sai che non l'ho mai fatto coi funghi,deve
    essere buonissimo....mi segno la ricetta..
    grazie!!! buon w.e..ciaooooo

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  2. asi manca de dimineata o tocanita din asta :))) uite ca mi-ai dat idee ce sa scot azi sa gatesc, am fugit la congelator :))) un we fain sa ai,pusi

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  3. Anche io l'ho fatto cosi per la prima volta, è venuto molto saporito... Baci e buon week-end !

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  4. Claudia, sa stii ca foarte "delicioasa" tocanita, iar cu mamaliguta calda alaturi... yamiii... Spor la bucatarit, daca faci sa-mi spui daca ti-a placut. Pupici si week-end placut !

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  5. eee,tocanita apetisanta imi scapase...imbietoare!

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  6. Fugi in bucatarie si sa vezi cum papi tot ...

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