E normal ca, citeodata trebuie sa inventam (ma refer la umplutura, ca vol-au-vent a fost inventat, dar nu de mine...), ca sa putem satisfacele poftele culinare ale membrilor familiei sau a musafirilor.
Pentru vol-au-vent avem nevoie de:
un pachet aluat foetaj
un ou
un pic de boia de ardei dulce (optional)
Intindem mai intii foaia de aluat si cu ajutorul unui pahar infainat, taiem cerculete destul de marisoare. Jumatate din cercuri le asezam pe foaia de copt in tava de la aragaz, le ungem cu oul zbatut (atentie, ungem usurel sa nu atingem marginile aluatului, altfel cind le dam la cuptor, nu vor creste uniform pentru ca oul nu da voie aluatului sa se umfle), deasupra asezam un alt cerculet caruia i-am decupat cu forma infainata o inimioara...
ungem din nou cu ou si presaram praful de ardei dulce, le lasam vreo 10 minute in frigider, ca aluatul sa fie rece cind le dam la cuptor si sa se creasca frumos. Le dam la cuptor la 200 de grade, pentru circa 20 minute (depinde de cuptor), lasam pina s-au umflat bine si s-au colorat frumos.
Pentru crema de somon, avem nevoie de:
- 100 g somon afumat
- 100 g brinza philadephia/ricotta sau brinza de vaci
- sucul de la o jumatate de lamiie
- doua frunze de busuioc
- o legatura mica de patrunjel
Punem in mixer somonul, brinza, sucul de lamiie, busuiocul si patrunjelul, le mixam bine si voila... crema e gata...
Punem crema in siringa pentru dulciuri si umplem locul format de inimioare...
Un aperitiv usor de facut si de efect...
Reteta incercata de Ellis
minunate,minunate,apetisante si precis gustoase.............
RăspundețiȘtergereExcelente!!! Le voi face si eu de Anul Nou! Multumesc de reteta Daniela si petrecere faina in continuare!
RăspundețiȘtergereTe pupa Dana :)
Superbe!!!
RăspundețiȘtergereDaniela am avut impresia
că sunt prăjituri nici de cum
aperitive..
Sărbători Fericite în continuare!
Anul ce vine să-ţi aducă numai bucurii1
Te îmbrăţişez cu mare drag!
ce bunatate! multam fain pt.reteta. te puppp!
RăspundețiȘtergereMultumesc Claudia, sint gustoase daca le-a devorat Isabella...
RăspundețiȘtergereMultumesc Dana, draguta ca intotdeauna ! Pupici si sarbatori minunate !
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Elena ! He-hei, la prajituri nu ma prea pricep, dar am sa incerc sa fac si din alea... Pupici si sarbatori minunate in continuate !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Flori ! Te pup si eu, si-ti doresc sarbatori minunate in continuare !
RăspundețiȘtergerebuna reteta..imi place....pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina ! Pupici si sarbatori frumoase in continuare !
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta... tocmai am luat somonul... evident ca o voi face...:) Multa bafta in continuare la "bucatarit". Cristina.
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita, Cristina si sper sa-ti placa reteta... Un an nou cu bucurii si "La multi ani !"
RăspundețiȘtergereUN AN NOU FERICIT!
RăspundețiȘtergereTot cautand dupa retete de revelion, mi-am notat si aceasta reteta, ce mi-a parut interesanta, apoi am vazut ca e si delicioasa.
Am preluat reteta ta, numai ca uitasem de la cine m-am inspirat...insa, cine cauta, gaseste, ca altfel ma simteam cu musca pe caciula ca fur retete!
Gata, mi-am nominalizat sursa!
Multumesc, imi plac tare mult retetele si ideile tale!
Un an nou cu bucurii si tie, Ellis ! Ma bucur ca ti-a placut reteta, probabil va incepe sa fie nelipsita de pe masa noastra de sarbatori.
RăspundețiȘtergere