marți, 5 ianuarie 2010

Madeleine

Ingrediente:
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
Incepem intii sa zbatem bine zaharul cu ouale, pina se topeste zaharul. Adaugam untul topit (sa fie caldut nu fierbinte), coaja de la portocala
iar la sfirsit faina cernuta impreuna cu praful de copt
Ungem cu unt si tapetam cu faina forma de madeleine si punem cam trei sferturi din compozitie in fiecare forma.
Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 10 minute.
Mi-au iesit 4 tavite cu cite 8 madeleine, acum depinde de forma pe care o aveti in dotare. Ma pot lauda ca am cumparat doua forme pentru ca erau in oferta, si-n loc sa platesc 20 de franci una, am dat 10 franci pe doua, iupiii...
Sint delicioase si usor de facut, singurul defect e ca... sint ca ciresele, maninci una si mai vrei inca una... Le-am pudrat cu zahar, dar daca doriti, puteti sa le decorati cu ciocolata topita...

16 comentarii:

  1. Foarte bine arata! Pot sa le folosesc in forme de briose?

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata superb, esti o norocoasa ca ia forma.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata si ce bune trebuie sa fie....
    Daniela,noul an sa-ti aduca multe ,multe impliniri si tot ce-ti doresti!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Monule, cred ca poti sa folosesti formele de briose, doar ca trebuie sa pui putina compozitie, cam o lingura, pentru ca ele cresc multisor in cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vicky, gasisem eu si inainte forma, dar nu prea ma induram sa arunc banii, acum daca tot sint in oferta, am profitat si am luat doua. Daca erai mai aproape, iti trimiteam eu... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult, Lissa ! Un an cu bucurii si impliniri sa ai, insotite de sanatate si multa fericire, alaturi de cei dragi !

    RăspundețiȘtergere
  7. daniela,ce-mi plac mie prajituricile astea!
    si ce forma frumoasa ai,eu am una tip placa...mde,din romanica,oferta mai rara si mai [utina!te pup ,merci de premiu si leapsa,voi ajunge eu si dupa ele!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ah, ce faine sunt! Ce le-as mai face si eu, dar nu am forme si in perindarile mele nici c-am vazut. Sper sa le gasesc intr-o zi.
    Te pup si un an nou minunat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Alison, am zis ca formele le-am gasit in oferta... Dar e buna si forma ta, important e ca ai gasit-o in comert. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult, Gabi ! Un an nou cu bucurii si sanatate si... cu multe retete minunate ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  11. Merg si stafide puse in aluat

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am incercat, dar multumesc pentru idee. O zi buna si multumesc de vizita !

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte bune!! Tocmai am incercat reteta ca ma plictiseam pe acasa :) O sa incerc si altele de pe aici. Multumesc, o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc de vizita, Annyzro ! Ma bucur ca ai incercat reteta si te-a multumit rezultatul. Pupici si un inceput de saptamina cit mai minunat !

    RăspundețiȘtergere
  15. Si iar am ajuns la reteta ta, sunt divine am gasit si eu de unde sa cumpar forma dar trebuie sa imi aduca cineva zilele astea si sper sa am timp cat mai curand sa fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Vicky, multumesc ca mi-ai adus aminte de retete, ca tot cumpar forme noi si pe astea le uitasem, dar de sarbatori trebuie sa le pun la munca. Pupici si astept sa-ti faci timp si sa ne arati ce bunatati ai facut. Pupici !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !