luni, 18 ianuarie 2010

Rulada din piept de pui cu ciuperci

Ingrediente:
* un piept de pui
* 300 g ciuperci
* 200 g prosciuto cotto/sunca presata
* 1/2 ceapa
* ulei
* sare
* piper (optional)

Taiem pieptul de pui, il batem putin cu ciocanul


Infierbintam tigaia de prajit cu 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa taiata marunt si o rumenim foarte putin, doar sa devina un pic aurie la culoare. Adaugam ciupercile spalate si taiate feliute si lasam la foc mic, pina scade apa lasata de ciuperci. Dam tigaia de pe aragaz, iar cind s-a racit rasturnam ingredientele in mixer, adaugam si sunca presata, saram si piperam si mixam bine ingredientele.
Pe feliile de piept, intindem cu lingura din compozitia cu ciuperci


rulam, adica ii dam forma unei rulade, prindem bine cu scobitori, le invelim in foaie de aluminiu
le punem intr-o tava si le dam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 20 de minute.
Deschidem aragazul, desfacem aluminiul, cu ajutorul unui penson ungem foarte putin ruladele cu ulei si le mai lasam pentru circa 10-15, sa se rumeneasca un pic.
Scoatem tava de la cuptor, lasam sa se raceasca, taiem feliute rulada si servim ca aperitiv sau ca felul doi cu o salata de rosii alaturi.

8 comentarii:

  1. o bunatate de rulada,mai ales ca are si ciuperci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa....foarte bun! Deja mi s-a facut foame. :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Bunnnnnaaaaa!!! Ar trebui sa-ti urmez exemplul si sa fac si eu. Te pupic

    RăspundețiȘtergere
  4. Alison, pai am facut-o mai mult ca aveam ciupercile si sunculita, ca sa nu cumva sa ajunga la cos, am inventat si-am mincat... hi, hi...

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc cuscra, nu a iesit sexy si mumoasa ca ale tale, dar a iesit gustoasa...

    RăspundețiȘtergere
  6. Yafa, spor la facut si la papat... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !