Ingrediente pentru 4 persoane:
* 300 g linte
* 2 morcovi marime mijlocie
* 1 ceapa
* o tulpina de telina
* o ramurica de rozmarin
* un pahar suc de rosii
* o lingura concentrat de rosii
* sare
* un picior de porc (zampone)
* 2-3 linguri ulei de masline
Curatim, spalam si taiem cuburele, morcovii, ceapa si telina, apoi le punem intr-o tigaie de prajit si le condim pina ceapa devine aurie. Adaugam si lintea si prajim totul foarte putin.
adaugam un pahar cu apa si un cuburel de knorr, rozmarinul, sare dupa gust si circa un pahar de suc de rosii
acoperim cu capacul si lasam sa fiarba la foc mic, iar din cind in cind adaugam cite un pic de apa calda, exact ca la pilaful de orez (risotto), adaugam si un pic de concentrat de rosii
amestecam bine si lasam la fiert pina cind gustam si vedem ca lintea e gata.
Lintea preparata asa, e ideala pentru zilele de post (fara carne), iar pozele sint mai ... de anul trecut ca sa zic asa, pentru ca acesta este un fel de mincare italiana care se serveste alaturi de piciorul de porc taiat feliute, in noaptea de anul nou.
super,imi place foarte mult!!doar ca il fac in perioada sarbatorilor si atat!(din pacate)complimente,arata tare bine!!
RăspundețiȘtergerefaina ideea.chiar o sa incerc asta daca gasesc linte si fara carne.pupici
RăspundețiȘtergereNicole si eu il fac in perioada sarbatorilor, abia acum am reusit sa postez reteta, dar e foarte bun si pentru perioada asta, bineinteles fara carnita, ca mincare de post. Pupici !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Sarah ! Ai dreptate daca gasesti, ca eu cind ma duc in tara trebuie sa duc vreo citeva pachete la prietene, cica nu au gasit si n-au mincat niciodata. Pupici si o seara placuta !
RăspundețiȘtergeremmm,ce bunatate ,daniela!si eu fac des linte,cind cu carne ,cind fara,mereu delicioasa!
RăspundețiȘtergereciao Daniela..se passi da me ho un premio per te
RăspundețiȘtergereun bacio
Alison, ma bucur ca sint si alte persoane carora le place lintea, la noi se maninca, mai putin domnisoara care e mai mofturoasa, maninca doar daca-i da mami...
RăspundețiȘtergereGrazie, Enza ! Un abbraccio !
RăspundețiȘtergere