O reteta usoara si rapida, o mincare gustoasa care poate fi servita in orice perioada a anului. Ingrediente pentru doua persoane si jumatate:
* 180 g pasta penne
* 30 g masline negre cintarite fara simbure
* 150 g somon afumat
* 100 g parmezan
* cca 4 linguri ulei masline
* sucul de la o lamiie
* patrunjel
* sare
* piper
Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu o lingura de sare. Intre timp, intr-un castronel incapator, punem somonul taiat bucatele micute, radem parmezanul (atentie, trebuie sa fie proaspat, nu parmezan ras si tinut in punga), uleiul de masline si sucul de lamiie printr-o sita sa nu aiba bucatele de lamiie. Saram foarte putin, piperam si amestecam bine ingredientele.
Cind apa incepe sa fiarba, adaugam pasta si o lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe cutie "al dente".
Scurgem pastele de apa, le rasturnam peste compozitia cu somon, adaugam maslinele taiata rondele si patrunjelul curatat, spalat si taiat marunt (recunosc ca am uitat sa adaug patrunjelul, rusinica nu o sa se mai intimple).
Amestecam bine ingredientele pina vedeti ca pasta s-a condimentat uniform. Servim papita calda, calda.
Atentie, e foarte gustoasa si foarte consistenta...
foarte buna pasta asa,imi place ,doar ca eu puneam smantana dar nu masline,o sa incerc si eu,pupici
RăspundețiȘtergeretare bine arata pastele!
RăspundețiȘtergereNicole, eu am vrut sa fac su smintina, dar nu maninca familionul, asa ca am facut mai altfel, am crezut ca-i mai usurica mincare, dar e destul de consistenta. Pupici !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Geta ! Arata si e mincabila rau... Pupici si multumesc de vizita !
RăspundețiȘtergereSi eu ador pastele sub toate formele. O seara frumoasa.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Alice !
RăspundețiȘtergereSara, eu nu prea mincam pina m-am maritat, caci cu italianul din dotare, trebuie de multe ori sa mai si inventez fel de fel de retete cu paste. Pupici si-o saptamina minunata !
RăspundețiȘtergere