luni, 11 iulie 2011

Prajitura cu piersici


Am numit-o prajitura cu piersici, dar e de fapt o tarta tatin, dar nefiind facuta in forma de tarta, am rebotezat-o... 
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  •  4 oua proaspete
  • 150 g zahar
  • 100 g de faina
  • 40 g amidon
  • un pachetel de zahar vanilat
  •  
  • 4-5 piersici
  • 120 g zahar
  • inghetata de vanilie
  • topping de ciocolata
Intii de toate, mixam bine ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Separat cernem faina impreuna cu amidonul si le adaugam putin cite putin peste compozitia de oua. Intr-o tava am pus cele 120 g de zahar si l-am caramelizat un pic in cuptorul incalzit la 180 de grade, apoi am adaugat feliute de piersici (spalate si sterse cu un prosop), am rasturnat compozitia deasupra (compozitie cu care putem face diferite rulade, adica vom obtine un blat foarte fraged) si dam tava in cuptorul preincalzit, timp de cca 20 de minute.


Scoatem din cuptor si rasturnam pe o tava cit e inca fierbinte, lasam sa se raceasca bine, portionam dupa gustul si placerea proprie si ornam la fel, cu frisca... sau in cazul meu, cu o  biluta caloroasa de inghetata de vanilie si topping de "ciucalata"... hmmm, dulce, buna si... aoleu... unde s-a dus dieta mea si cite grame, kg am in plus... ???!!!


10 comentarii:

  1. ohh da!!!vreau si eu.sigur e minunata.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu vreau cu siguranta, arata tare bine, imi lasa gura apa! Pupici si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. yummmy ray !! eu vreau musai cu inghetata ;)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. La asa o bunatate ce mai conteaza cateva grame in plus?
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Serveste, Sarah ! Vrei o patratica sau doua ?! Pupici !!!
    @Multumesc, Adela ! Pupici si-o zi buna !!!
    @Antonina, eu am lasat o tirica inghetata sa se topeasca, ca sa-mi ling mai bine boticul... Pupici !!!
    @Ancuta, avind in vedere ca vreau sa ma expun la soare, ma mai uit citeodata la kg, dar vorba ta... cind e bun, uitam de toti si de toate... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Te asteptam odihnita din concediu sa ne incanti cu bunatati. Nu te dezminti. Servesc si eu si te sarut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc, Sara ! Draguta ca intotdeauna... Pupici si-o seara placuta !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Daniela,pentru racorire vreau si eu o portie mica,arata asa bine

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine te-am regasit si abia ce te-ai intors ca te-ai si apucat de bucatarit,bravo tie...ai inceput in forta ...si sigur vreau si eu o portioara cu muuuulta inghetata..........!!!Cam pretentioasa-s nu-i asa??
    Te pup cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bine-ai revenit, Petronelo ! Nu mai e... dar la cite bunatati ai mincat tu in Croatia, mai ca as da la schimb, macar ceva fructe de mare sa maninc de acolo... Pupici !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !