vineri, 5 august 2011

Friptura de pui cu ardei


 Pentru iubitorii de carnita de pui si nu numai...
Ingredientele folosite de mine:
  • o pulpa si doua aripi de pui 
  • 2 catei usturoi
  • 2 ardei 
  • 2 rosii 
  • jumatate de pahar cu vin alb
  • sare
  • ulei de masline
Spalam intii de toate ardeii, ii stergem bine de apa, ii taiem ii doua si eliminam partea alba, semintele si codita domnilor ardei, apoi ii taiem feliute (daca doriti sa dea mai bine in poze, puteti taia feliile mai groase, eu le-am taiat subtirele). Separat, spalam rosiile, le stergem bine de apa si le taiem cuburele (atentie rosiile trebuie sa fie coapte bine)... 
Intr-o tigaie de prajit, infierbintam un pic de ulei si punem puiul (eu am pus ce-am scris mai sus, deh, familia mea e mica si nu mincam un pui intreg), pe care l-am spalat si le-am taiat bucati, adaugam si usturoiul curatat, spalat si uscat de apa (nu-l taiem, il punem intreg) si rumenim un pic pe ambele parti carnea (eu mai putintel, ca evit sa prajesc mult)... 
Adaugam vinul, lasam pret de 2- 3 minute, dupa care adaugam rosiile cuburele, saram dupa gust, acoperim cu un capac si lasam la foc mic timp de cca 50 de minute, bineinteles ca din cind in cind intoarcem carnea. 
Ultimele minute lasam fara capac ca sa se evapore lichidul lasat de rosii, dar nu lasam sa se evapore de tot, pentru ca un deliciu sosuletul lasat cind il servim. 
Rapid si gustos, pot spune... delicios.
Pofta buna !!!


21 de comentarii:

  1. Vai Daniela,eu mor aici de foame si tu-mi vii cu asa ceva...inca n-am mancat de pranz...secret,astept pe fratele meu de la Iasi si este in intarziere...si eu mor de foame....si ma uit la blogger...
    Te pup si salivez!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmmm, bunut, bunut! Eu iubesc carnita de pui si iubesc o portie asa aratoasa de papica:)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunaaaa,arata minunat!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai, ce bine arataaa!!!
    o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oau ce bunatate ai tu aici ! dau un fursec pe o pulpa ! te bagi? Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Oho,ce-ar mai papa domnul meu la ardeii astia!!!Te pup,Daniela si sa ai un WE supeeer!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmm ce bine arata , si ce buna e papica asta! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  8. Petronela, daca vine fratiorul inseamna ca recuperezi... Pupici si week-end placut !

    RăspundețiȘtergere
  9. Danutza, ardeii in dau un gust special. A mincat si-al meu barbat, care nu prea vrea sa manince carne de pui...

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc, Flory ! Pup si week-end placut !

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc, Alynussa ! Pup si week-end minunat !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Antonina, vin la fursecuri dar cu pulpe si ardeii sa faci mataluta si sa mai faci si o prezentare pe masura, ca eu am facut si pozele din viteza... deh, ispita era mare... Pup si vin la fursecuri !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Teo, si-al meu la fel... Pupici si un sfirsit de saptamina cit mai placut !!!

    RăspundețiȘtergere
  14. buna mancarica asta,fac mereu ca e super,o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  15. Ina, credeam ca doar eu am devenit fan de mincarica asta buna... Pupici si week-end placut !

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc, Maria ! Chiar ca a fost bun, bun...

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu sunt nebuna dupa carnea de pui adica dupa aripi si pulpe...:D...daca eram eu acolo nu ati ajungea 1 pui...hahhaha.Nu iubesc bucatile de ardei dar gustul lor ma annebuneste si cum se zica in it...la scarpette va fatta ad ogni costo....:D....complimente Danutza esti favoloasa.Te ambratisez cu afect si ati urez o dumineca placuta

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc, Novelina ! Baci e buona domenica !!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc de vizita, Georgi ! Buna mincarica, doar ca dispare repede...

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !