Buna seara la vreme de toamna... e mai mult vara de vreo citeva zile, dar de miine, cica se raceste. Asa ca am profitat de timpul placut ca sa mai spal niste covoare, sa mai string de prin gradina una alta, adica si ardeii. I-am facut cu pesmet si alte minuni de ingrediente, bagati la cuptor, sint deliciosi de mincat ca bruschette sau pur si simplu, asa cu o felie de piine calda (asta-i alta reteta, da ?!)
* 8 ardei grasi si frumosi
* 3-4 linguri de parmezan ras
* 2 catei de usturoi
* 6 linguri suc de rosii (sau doua rosii coapte bine)
* 3 hamsii
* cca 20 migdale
* 10 frunzulite de busuioc
* 4 linguri ulei de masline
* cca 2 linguri capere
* pesmet
* sare
* piper
* ulei de masline
Intii mixam mandorlele impreuna cu busuiocul spalat. Apoi spalam bine ardeii, ii taiem in doua, eliminam semintele, codita si le mai taiem inca o data in doua pe lungime (daca folosim ardei lungi nu grasi, ii taiem doar in doua pe lungime. Ungem o tava yena /sau de care avem) cu putin ulei de masline, distribuim un rind de ardei cu partea interioara in sus, presaram o lingura de pesmet, apoi una de parmezan, doua linguri de suc de rosii sau felii de rosii taiate subtirel..., o lingura de capere, bucatele de hamsii (spalati in prealabil daca au fost conservati in sare, apoi le eliminam sira spinarii), presaram un pic din compozitia de mandorle mixate cu busuioc, presaram putina sare, piper si stropim cu ulei. Continuam apoi cu alt rind de ardei si condimentam la fel ca la primul strat. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 30 de minute, controlam iar daca vedem ca ardeii inca sint tarisori mai lasam cca 10-15 minute, apoi indepartam folia de aluminiu si mai lasam cca 5-7 minute. Putem servi calduti ardeii, sau pe felii de piine pe care punem intii un pic din sosuletul lasat in tava si cum nu putem minca o tava intreaba, restul il punem in tavite si le congelam.
Pofta buna !
E chiar o noutate pt mine, n-am mai mancat! Arata super! Pupici!
RăspundețiȘtergereNici eu nu am facut dar imaginile sunt graitoare!Pupici!
RăspundețiȘtergereBuna seara,buna seara!!!!Si pe la mine timpul e la fel dar oricum noaptea e foarte rece si prinde bine gatit pentru cina ceva la cuptor...deci ardeii tai ar merge de minune...o reteta inedita si merita incercata!Ei dar de ce nu te-ai gandit la noi prima de ai pune in tavite??????
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti urez o seara placuta!!!
Bun tre sa fie! Trimite si mie o portie de proba! :))
RăspundețiȘtergerePupici!
Danutza, merita incercati... asta daca nu te deranjeaza ca se simte un pic usturoiul... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Teo !!! Noua ne-au placut ardeii in acest fel, ca nu prea am avut timp sa ne uitam daca arata bine sau nu... Pupici !!!
RăspundețiȘtergerePetronela, astazi e chiar rece, ma rog, vintul e rece, asa ca... posibil sa mai bag ceva la cuptor, daca am timp... Iti trimit o cutiuta, ca nu are timp sa se decongeleze... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereTrimit cuscra, sau vrei sa-ti trimit si vreo citiva ardei ca sa-ti satisfaci mai bine papilele... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereMa che bel piatto appetitoso :)) davvero buono!!
RăspundețiȘtergereCred ca e o adevarata nebunieee!
RăspundețiȘtergereo zi placuta!
Alynusa
Si tine e cald si noi aici murim de frig. E o combinatie interesanta de ingrediente, trebuie incercata. Si ce bine cand ai de unde sa strngi recolata, din gradina propie. Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte faina combinatia si interesanta! Cred ca sunt senzationali, notat reteta! pupici
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie tare bunut ce ai gatit tu aici.Pupici! Ti-am simtit lipsa.
RăspundețiȘtergereGrazie, Mary !!! Baci !
RăspundețiȘtergereAlynusa, daca-ti plac ingredientele folosite, sigur va fi pe gustul tau... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereSara, la noi e vint, dar cred ca sint peste 30 de grade, innebunitor de cald... Sintem norocosi, ca broccoli si conopida avem toata iarna... Pupici !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Liana ! Pupici !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, DiaMar !!! Cu treburile si cu vremea frumoasa, cam rarut stam prin casa... Pupici !!!
RăspundețiȘtergere30 grade??? Si noi tremuram aici la 7-8 grade maxim!! Trebuie sa recunosc ca mor de invidie, asa ca o sa fac niste ardei cu pesmet sa ma calmez :)
RăspundețiȘtergerecu o felie de paine calda vreau eu !!!!!!!!!! ... parca le si simt aroma ;) .... , imi plac foarte mult gatiti , insa cruzi nu ma omor dupa ei :(...
RăspundețiȘtergereAdela, 30 de grade, dar mie nu-mi place caldura asta la jumatatea lui octombrie, ca probabil cind va veni frigul va fi din cel polar (dupa cum au anuntat... brrr, la ora 21 sint 20 de grade...
RăspundețiȘtergereCat, vine si piinea, dar poate miine ca e sarbatoare si am mai mult timp la dispozitie¨ Pupici !!!
RăspundețiȘtergereUna bella ricetta :)
RăspundețiȘtergereGrazie mille, Stefania !!!
RăspundețiȘtergereSuper apetisant arata,sigur sunt deliciosi!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Flory si bine-ai revenit !!! Pupici !!!
RăspundețiȘtergere