Astazi sintem fara fursecuri, desi cred ca mai tirziu tot trebuie sa incropesc ceva, pentru ca ceea ce vedeti in pozele de mai sus e deja pe jumatate, deci luni riscam sa nu avem nimic la mic dejun.
Ingrediente necesare:- 2 oua
- un galbenus
- 100 g zahar brun
- 100 g unt la temperatura camerei
- 350 g faina 00
- 8 g praf de copt
- coaja rasa de la o lamiie
- fulgi de migdale (o mina buna)
- un borcanel de 400 g gem de prune
In vasul de la mixer am pus faina cernuta, am adaugat in centru untul molcut, ouale plus galbenusul, zaharul, praful copt si coaja rasa de lamiie si am mixat bine, pina aluatul s-a omogenizat.
Preincalzim cuptorul la 180 grade, intindem aluatul pe o coala de hirtie de copt, lasind deoparte o bucata din el pentru a forma "gardutul" de deasupra.
Putem pune aluatul in tava de tarte tapetata cu hirtie de copt si il presam frumos cu minutele (eu am spus, am preferat sucitorul), punem gemul de prune (eu,... un borcanel din productia personala), dar putem folosi oricare gem dorim, am format dungulitele pentru decorat tarta (in curind voi fi specialista in facut "garduri", avind in vedere ca am facut si la tortul de revelion) si apoi am presarat in gaurile ramase, fulgisori de migdale... mi-ar fi placut sa pun niste bucatele de nuci, dar nu aveam la dispozitie...
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si o lasam cca 30-35 de minute.
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca si o decoram cu zahar praf.
Pofta buna !
Tarta asta cu gem seamana foarte mult cu o prajitura pe care o facea mama si avea un gust duce-acrisor foarte bun!Pupici!
RăspundețiȘtergereAi dreptate, gustul e intr-adevar dulce acrisor..., de fapt mie imi plac combinatiile de dulce-acru... Pupici si week-end placut in continuare !
ȘtergereMama mama ce buna trebuie sa fie!
ȘtergereDe aia a si disparut o mare parte din ea, ca restul am ascuns-o... hi, hi...
Ștergeresi mie imi plac preparatele dulci-acrisoare :) Si eu am facut tarta azi dar cu mere. Nu m-am gandit pana acum la o tarta cu gem, dar cred ca e foarte buna.
RăspundețiȘtergerebuna si tarta cu mere, dar eu am multe borcane cu multe gemuri... trebuie sa le folosesc, nu ?! Pupici !
ȘtergereVai ce bine arata asa scaldata in razele soarelui ;) .... felicitari !!!!
RăspundețiȘtergereAia nepudrata e facuta seara, dar n-am rezistat sa nu fac si una cu razele soarelui... Pupici !!!
ȘtergerePentru preparatele minunate cu care ne incatati privirea, m-am gandit ca ati fi persoana potrivita careia sa-i trimit mai departe premiul primit pe blogul meu. Felicitarisi spor in continuare!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Silvia ! Imi fac timp si vin sa ridic premiul... Pupici si o duminica placuta !
Ștergerestupendamente buona!
RăspundețiȘtergereGrazie mille, Federica ! Baci e buona domenica !
ȘtergereNoroc de mama cu gemul;) ca la cat de mancaciosi suntem nu mai am nici un borcan cu gem facut de mine! Tare-mi place genul asta de tarta! pupici Danutza!
RăspundețiȘtergereEu am exagerat cu gemurile, daca tot au fost copacii darnici cu noi, asa ca mai am... Iti trimit vreo doua borcanele ?! Pupici !!!
Ștergerece bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc, iubita ! Pupici si o duminica placuta !
ȘtergereO tarta simpla dar excelenta! Imi place tare mult!! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereAi dreptate, simplu ... dar buna... Pupici !!!
ȘtergereArata super, iar la noi in casa gemul de prune sta la loc de frunte:)Pupici:x
RăspundețiȘtergereSi la noi... mie imi place la nebunie gemul de prune, mai ales daca mai are si bucatele de nuca prajita prin el... Pupici !
Ștergereè avanzato un pezzettino per me??
RăspundețiȘtergereson certa di no visto quanto deve essere buona!"!
bacioni
Grazie, Enza ! Giusto un pezzettino... Un bacione !
ȘtergereO crostata care imi place tare mult si arata tare bine a ta!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc, iubita ! Pupici !
ȘtergereCiao Daniela, sempre squisite le tue torte, buona settimana, Alex
RăspundețiȘtergereGrazie, Alex ! Tutto bene ?! Baci e buona settimana !
ȘtergereCe bine arata...yummmi! Eu am tot facut tarte dar nici una cu 'grilaj' ... poate invat si eu sa fac asa pe viitor:) Pupici!
RăspundețiȘtergereEu m-am reprofilat pe facut garduri, cred ca in curind fac si-n jurul casei, hi. hi... pina-mi iese frumos, frumos... Pupici !
Ștergerecrostatele/tartele le mananc oricand cu mare drag!!merci pentru reteta!!Pupici!!
RăspundețiȘtergeresi eu as face mai des, dar nu rezist sa nu maninc si ma tem de kg... Pupici si multumesc !
ȘtergereVai ce minunatie!!!te miri ca a ramas doar jumatate,pai mie nu mi-ar ajunge doua portii:-))
RăspundețiȘtergereAproape jumatate am reusit sa salvez, ca altfel nu aveam ce sa le dau dimineata... Pupici !!!
ȘtergereMhmmm che buone cose che ho visto!! questa crostata buonissima e anche i biscottini e la torta del 2012..sto ingrassando solo a vedere :)) baci!
RăspundețiȘtergereGrazie, Mary ! Io mi sono ingrassata un po... Un bacione !!!
Ștergerece tarta delicioasa! pe cat de fain arata pe atat de buna e!
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita, Diana ! A fost delicioasa ca prea repede s-a terminat ! O seara placuta !
Ștergerela cum arata nu poate fi decat delicioasa...place, place, place...!!!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place, dar ma abtin sa nu fac... Inca vreo jumatate de luna, sau ca sa spun vreo doua kg in minus si ma dau la cuptor,... hi, hi.-..
ȘtergereAm ametit pe blogul tau de cınd caut reteta asta. Mi-a facut rau cu ochiul pe feis. Dar nu numai ea. Trebuie sa marturisesc ca-s moarta dupa genul sta de tarte, prajituri, ce-or fi, nu conteaza numele. Şi vad ca tu ai destule pe-aici. :)
RăspundețiȘtergereMultumesc, Luminita ! Eu fac des tarte, ca doar asa reusesc sa golesc multe din borcanele cu gemuri... Sper sa-ti placa, daca o faci. Pupici !
Ștergere