Ma rog, zebra, tigru... ce mai conteaza, important e ca e gustoasa... dar la sfirsit ma cam durea mina din umar...
Ingrediente:- 6 oua
- 250 g zahar
- 375 g faina
- 125 g ulei
- 16 g praf de copt
- 2 linguri cu virf de cacao (merg si doua linguri rase)
- 125 ml apa
Separam intii albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar (125 g) pina vedem ca s-au deschis la culoare, dupa care adaugam apa si mixam incontinuu. Cernem separat faina impreuna cu praful de copt si adaugam cite o lingurita peste compozitie si bineinteles ca adaugam uleiul. De preferat intii uleiul, ca daca il adaugam la sfirsit o sa cam fuga compozitia prin vas pentru ca luneca precum papuceii mei pe gheata...
Separat, zbatem albusurile impreuna cu restul de zahar (125 g) pina vom obtine o compozitie gen bezea, iar cind am terminat de adaugat toata faina si bineinteles ca am mixat sa se amestece bine ingredientele, adaugam albusurile si mixam bine. Impartim in doua compozitia (eu eram pe aproape, nu a fost chiar exacta imparteala), peste una adaugam cacaoa si mixam bine si mai adaugam vreo doua linguri de lapte ca sa aiba aceeasi consistenta.
Tapetam o tava cu hirtie de copt pe care am udat-o in prealabil, am strins bine sa iasa apa si am scuturat-o cit am putut, asta ca sa o pot aseza bine in tava si incepem din mijloc sa punem cite o lingura din compozitie, o lingura de compozitia alba, o lingura de compozitie cu cacao... Un sfat important, folositi un polonic, altfel va ia cam vreo trei sferturi de ora toata operatiunea si durerile de brat nu va mai spun cit sint de urite.
Cind am terminat toata compozitia, bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de cca 35 de minute, depinde foarte mult de cuptor, dar puteti face o proba cu scobitoarea ca sa nu se usuce prea tare.
Scoate-ti din cuptor, lasati la racit si... hmmm, e delicioasa alaturi de un pahar cu lapte sau de cafeaua cu lapte pe care o servim dimineata.
Sa aveti pofta !!!
super! imi place la nebunie ce ti-a iesit :D
RăspundețiȘtergereMultumesc, Andreea ! Multumesc si de vizita, imi fac timp si vin si eu la tine...
ȘtergereArata demential!!!!Vreau si eu!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!!!
De muult nu mai reusesc sa las un coment la tine pe blog...ma bucur ca acum am reusit.
Am crezut ca te-ai suparat pe mine... Pupici !!!
ȘtergereFoarte frumos ti-a iesit!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! Pup !
Ștergerecat e de frumoasa! Cred ca-i si gustoasa si merita munca:) Pupici!
RăspundețiȘtergereE gustoasa, ca a fost muncita mai ceva decit un tort... Pupici !!!
ȘtergereAm venit cu viteza luminii cand am vazut-o,si pot sa-ti spun ca vreau si eu daca nu te superi.Pipici multi!
RăspundețiȘtergerePun si de cafea si te astept... Pupici !!!
ȘtergereTi-a iesit perfect !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, iubita ! Ar fi iesit si mai perfecta, daca nu ar fi inceput sa-mi tremure mina... hi, hi... batrinetea...
ȘtergereTare bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc !
ȘtergereCat e de frumoasa ! o feliuta te rog :)...
RăspundețiȘtergerepupici
Poftim, serveste ca e proaspata... Pupici !
ȘtergereArata grozav,si eu o fac dar in tava de chec,parca imi place mai mult a ta.O seara frumoasa iti doresc!
RăspundețiȘtergereIn tava rotunda merge mai bine, probabil in tava de la chec te chinui mai mult decit mine... am sa incerc si eu sa vad cum iese si-ti spun... Multumesc de vizita si sa ai o seara frumoasa !
Ștergeretare bine mai arata cand prind un pic de timp o fac cu siguranta de mult caut o reteta asa perfecta...pupicei
RăspundețiȘtergereMultumesc, sper sa-ti placa... Pupici si multumesc de vizita !
Ștergerea meritat efortul:arata senzational!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! Pupici !
ȘtergereNu ma chinui deloc daca intri la mine pe blog am explicat clar cum fac,adica pun tava intre cele doua lighene si cu doua linguri alternez,mie mi se pare foarte usor.
RăspundețiȘtergereMilica, in viziunea mea, puneam in vreo trei locuri pe tava, apoi tot asa una peste alta, de aia ma gindeam ca e mai greu. Vin sa vad... Pupici
ȘtergereNu stiu daca m-as incumeta desi arata bestial asa tigrata!Sufar de o acuta lipsa de rabdare:)
RăspundețiȘtergereDaca incerci cu o lingura mai mare sau un polonic mai micut, iese tot tigrata si termini mai repede... Pupici !
ȘtergereOau Daniela, arata minunat! Am tot zis ca fac si eu dar cred ca maine o comit, sa vad iasa ceva! Pupicei!
RăspundețiȘtergereTe astept cu impresii... Si eu o aveam de mult in plan, dar intr-o zi tot trebuia sa fac... Tura viitoare am sa incerc sa fac in forme de briose, cred ca ar iesi o minunatie dungata... Pupici !!!
ȘtergereArata demential!!!!Vreau si eu!!!
RăspundețiȘtergere(daca a mai ramas...)Super:) Pupici:x
Te servesc cu drag... iar daca se termina, pentru prieteni sint dispusa sa intru in bucatarie si sa fac din nou... Pupici !
Ștergerewooooooooooow che delizia! complimenti, un bacio :)
RăspundețiȘtergereps: ho realizzato un nuovo concorso "Fashion Food": in premio 100 euro di shopping! Ti aspetto :)
Ce pufosenie delicioasa ai facut tu aici! Super!
RăspundețiȘtergereCe frumos ti-a iesit !!!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! Pupici !
ȘtergereSuper ti-a iesit zebra !
RăspundețiȘtergereTe invit cu drag la provocarea Dulce Romanie a carei gazda sunt in luna februarie ! Avand in vedere ca esti maestra in ale aluaturilor cu siguranta temele vor fi pe gustul tau.Pupici!
Multumesc, deja am o reteta "inimioasa", iar piine trebuie sa fac saptamina viitoare... Sigur ca particip cu mare placere... Pupici !
ȘtergereUn premiu frumos te asteapta la mine pe blog.Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! Pupici !
ȘtergereMoamaaa, ce zebra perfecta, manca-ti-as!..hi,hi...puuup
RăspundețiȘtergereM-ai terminat cu "minca-ti-as"... si eu as mai minca, dar nu mai am... hi, hi... Pupici nebunatecooo !!!
ȘtergereTe cred ca-i muncit mult,dar rezultatul e minunat....meriti toate laudele!!!!Te pup si o seara placuta!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, iubita ! Pupici si o seara calduroasa, ca la noi tare e frig...
Ștergerebuoni!!!
RăspundețiȘtergereGrazie per la visita, Caty !
Ștergerewaw ce fain ti-a iesit !!!
RăspundețiȘtergereMunca de ocnas, dar a meritat...
Ștergere