Aceasta piinita, a devenit in adevaratul sens al cuvintului "piinea noastra cea de toate zilele", adica o zi fac piine, o zi nu...
Ingrediente pentru trei piinite destul de marisoare, dar foarte fragede si pufoase:- 250 g faina de griu 0
- 250 g faina de griu dur (grano duro)
- 7 g drojdie proaspata
- 6 g zahar
- 10 g sare
- 50 g ulei de masline
- 250 g apa
- un galbenus de ou
Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul, iar in cuva masinii de piine am pus apa calduta, galbenusul de ou, uleiul de masline, am adaugat apoi drojdia dizolvata, am cernut cele doua tipuri de faina si am framintat timp de 14 minute (programul framintare). Am adaugat apoi sarea si am framintat din nou, cu cit e framintata mai bine cu atit vom obtine o piine mai buna. Am lasat aluatul la dospit timp de trei ore. Am rasturnat aluatul pe masa de lucru, l-am impartit in trei parti egale (sau pe aproape...), am facut din fiecare bucata trei snurulete, am format piinitele, le-am pus in tava tapetata cu hirtie de copt, le-am acoperit cu o folie si le-am lasat la dospit din nou trei ore (vedeti ca drojdia e destul de putina, cu cit e mai putina, cu atit se lungeste perioada de dospit). Am pus o tigaita cu apa in cuptor, am preincalzit cuptorul la 220 de grade, am bagat tava in cuptor (dupa ce am eliminat folia), iar primele 10 minute am lasat vasul cu apa in cuptor, apoi l-am scos si am lasat piinea inca 10 minute, in total 20 de minute...
Am vazut ca mi-au placut foarte mult japonezele, am modificat reteta (cantitatea de drojdie si calitatea fainii) si am obtinut aceste pufosenii, pe care va invit sa le priviti nu doar la exterior ci si la interior... sint extraordinar de fragede si usoare ca fulgii de nea...
Tare pofta mi-e de-o paine calda si proaspata de casa! Sa-mi pastrezi un coltisor :) Pupici!
RăspundețiȘtergereIti trimit o piinita, ca la mine miroase o data la doua zile a piine calda... in curind, deschid brutarie, hi. hi... Pupici !
ȘtergereAbia am vazut poza si gandul mi-a fugit la painile impletite de cand eram copil....si costau 2,50 lei sau 3 lei cele cu mac....Ce minunate ti-au iesiiiiiiit....trebuie sa fie delicioase !!!
RăspundețiȘtergerePupici si un weekend minunat !!!
Petronela, erau trei lei... Daca le puneam si eu mac pe deasupra, erau exact ca alea... Pupici !
ȘtergereExcelente pufoasele tale. Si arata atat de bine...mmm...
RăspundețiȘtergereMie-mi spui... am dat tircoale bucatariei pe la 11 noaptea, ca sa sustrag macar un coltisor... n-am rezistat tentatiei...hi, hi...
ȘtergereStrepitoso !
RăspundețiȘtergereGrazie, Mary !
Ștergerece pufoasa e!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! Ce-ai facut, ai scris acolo unde ti-am spus eu... ai rezolvat cu postarile ?!
ȘtergereFoarte frumoasa impletitura ta,trebuie sa imi iau inima in dinti si sa ma bag la painita ca mi-ar place sa simt mirosul in casa!
RăspundețiȘtergerePs Sa vezi la noi sistem,dar nu te speria ca astia mici se adapteaza mult mai repede si bine decat noi,ai sa vezi.Va pup si sa aveti mult,mult spor la toate!
Teo, sa vezi ca daca faci o data piinita, nu te mai duci sa cumperi... nici nu se compara cu cea din comert, umflata cu tot felul de conservanti...
ȘtergereDeci sa inteleg ca peste tot se invata in moduri ciudate, eu ma fac ca nu inteleg bine si intreb invatatoarea, ca fiica'mea sigur intelege... e mai greu cu parintii... Pupici si un week-end placut !
Ce asi mai rupe si eu o bucata. Pup!
RăspundețiȘtergereAdica ai face ca al meu barbat, caruia ii explic sa taie, dar tot mai buna e cind rupi piinita calda... Pupici !
ȘtergereIo vreau una intreaga,la mine nu merge cu jumatati de masura.Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereAdjudecat, una pentru tine... dar tura viitoare... Pupici !
ȘtergereArata super!!!
RăspundețiȘtergereMi-ai facut pofta!!!
Pupici!
Serveste cu incredere ca e proaspata ! Pupici !
ȘtergereScuze,nu m-am semnat,sunt Teo
RăspundețiȘtergereLa mine apare cine esti... hi, hi... Am rezolvat si cu modificarea... Pupici !
ȘtergereTare frumoasse si painicile tale! si mie imi place mult painea de casa! pup
RăspundețiȘtergereHe, hei... "cupilu`" meu maninca doar piine della mamma, asa ca miine dimineata trebuie sa framint din nou... si ce parfum... deja mi se face foame... Pupici !
ȘtergereCe pufoasa e, foarte bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc !
ȘtergereEu n-am rabdare sa stau atat dupa ea la crescut, ma folosesc de masina de paine pentru framantat si dospit, chit ca mai le las si apoi la dospit. O sa incerc si eu chestia cu apa in cuptor sa vad ce efect are. Te pupic! Am vazut ca ai rebotezat painicile. Le-ai zis "japoneze". hahahahaha
RăspundețiȘtergereMari, eu le-am lasat mult la dospit, pentru ca le-am pus drojdie putina. Am mai facut eu piine si cu un gram de drojdie, dar pe aia am lasat-o la dospit toata noaptea. Apa ajuta la cojita piinii, nu se intareste si ramine frageda. Iar piinitele le-am japonizat, de le-am terminat... hi, hi...
ȘtergereMi-ai facut o pofta cu pufoselele tale,of! of!
RăspundețiȘtergereIeri am facut altele, doar ca tura asta am facut piinite rotunde... delicioase, deja mai este doar una, miine o iau cu framintatul de la capat...
Ștergere