Din nou biscuiti pentru micul dejun din care nu putea sa lipseasca gustul de migdale... hi, hi... ati ghicit, sint indragostita pina peste cap de migdale...
Ingrediente:- 300 g faina
- 100 g fulgi de migdale
- 100 g zahar praf
- 220 g unt
- un pachetel zahar vanilat
- un praf de sare
- 3 linguri apa
- gem de piersici
Macinam intii fulgii de migdale pina vor deveni faina, amestecam cu untul topit dar rece, faina, zaharul praf + zaharul vanilat, sarea si apa si framintam pina vedem ca s-au incorporat bine ingrediente. Atentie ca iese un aluatul un pic lipicios si cam greu de lucrat, dar gustul de migdale e prea bun ca sa nu merite un pic de sacrifiu, ma refer la momentul prepararii biscuitilor nu al momentului cind ii servim linga cafeaua cu lapte.
Punem aluatul pentru cel putin jumatate de ora in frigider, dupa ce i-am dat forma unei mingiute si l-am invelit in pelicola transparenta. Presaram faina pe masa de lucru, eu prefer sa intind aluatul pe o coala de hirtie de copt, iar dupa ce acopar cu alta coala, intind cu sucitorul..., deci, intindem aluatul nu prea subtire, taiem cu forma pentru biscuiti, un biscuite cu gaurica, unul fara..., ii asezam in tava tapetata cu hirtie de copt si-i bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 10-12 minute, eu i-am lasat o tirica mai multisor si au iesit mai rumeniori, deh, mie imi plac mai bronzati...
Lasam sa se raceasca, punem pe cei fara gaurele gem de piersici (al meu e tot cu migdale, v-ati prins, nu ?!) dar puteti folosi de care gem doriti sau aveti prin camara, acoperiti cu biscuitele cu gaurica, presaram cu zahar praf, cit de mult dorim si servim, savuram, mincam... hmmm, deliciosi...
Sunt grozavi,pe bune !:)
RăspundețiȘtergereCe as infuleca vre-o 4-5 bucati, ca doar nu sunt la cura!:))
Aha, te lauzi ca poti minca, si-mi faci in ciuda ?!!! La mine au rontait fetita+sotiorul, eu mai putintel...
ȘtergereSunt dementiali! Imi plac maxim! Eu folosesc de regula cantitati egale de zahar, faina de migdale, unt. Mi se par oricum cei mai simplu de facut si delicioasi biscuiti ever! pupici
RăspundețiȘtergereAntonina, eu cind le pun gemuri, elimin o parte din cantitatea de zahar, aici am dat jos 50 de grame... Tu esti norocoasa, ca nu se vede oricit dulce ai minca, eu nu risc... Pupici !!!
ȘtergereYummy, ce biscuiti minunati...ideali pt micul dejun cand e permis orice dulce :) pupici!!!
RăspundețiȘtergereHe, hei... pentru cine nu are probleme cu kg, sint buni la orice ora din zi si din noapte... Pupici !
ȘtergereDeliciosi acesti biscuiti!Weekend placut!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! Week-end placut si tie !
ȘtergereMinunati!Te declar specialista in biscuiti:)Trimite si la mine forma aia!Pup fetele!
RăspundețiȘtergereAm zis eu ca-mi deschid biscoterie... Forma aia sint de fapt cinci bucati de marimi diverse... Sint o tira exagerata, adica orice forma noua vad si care lipseste din bucataria mea, musai sa o cumpar... Pupici !!!
ȘtergereMai, mai ce frumosi ti-au iesit. Si eu sunt fan almond. Noroc ca ai facut gemul de piersici pentru acesti minuanti biscuiti. Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc, Carol ! Vezi ca a prins bine ultimul borcanel de piersici, sper sa am noroc sa fac vreo citeva si anul asta, altfel ma voi lauda cu biscuiti umpluti cu gemuri cumparate... Pupici !
ȘtergereAu iesit perfect!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! Week-end placut !
ȘtergereTrimit o cutie la tine,ca sa-mi dai cativa biscuiti deliciosi.Ce spui?
RăspundețiȘtergereTe pup!
Trimite, cum fac altii, umplu repejor cutiuta... Pupici si week-end placut !
Ștergerearata exact ca si cei din magazin. Felicitari! Imi dai si mie vreo 10?..:))
RăspundețiȘtergereServeste te rog, dar sa stii ca astia sint si mai bune, nu au conservanti... Pupici !!!
ȘtergereImi plac tare mult acesti biscuiti si cu gem de piersici cred ca sunt minunati! pup
RăspundețiȘtergereSint deliciosi, un picut crocantei, iar aroma de migdale le da un gust special... Pupici !
ȘtergereTu poti sa-ti deschizi nu doar biscoterie ci chiar cofetarie.patiserie;esti maestra la dulciuri!:)
RăspundețiȘtergereCe draguta esti, Adina... multumesc mult, la biscuiti ma pricep, dar la torturi, dulciuri mai sofisticate nu prea, cred ca pentru ca le fac mai rarut... Pupici !
ȘtergereNici nu-ti imaginezi cat de mult imi plac acesti biscuiti, care la noi se numesc islere :)
RăspundețiȘtergereDe mult timp caut asa forme dar din pacate nu gasesc :(
Foarte buni, felicitari!
Multumesc, nu stiam ca se numesc islere... Eu sint un pic exagerata, cumpar tot felul de forme, mai ales pentru biscuiti. Multumesc si o saptamina minunata iti doresc !
ȘtergereBuni, bunuti!
RăspundețiȘtergereBunuti tare, trebuie sa-i refac de sarbatori ... Pupici !
Ștergere