vineri, 20 iulie 2012

Bad Ischl - biscuiti austriaci


Din nou biscuiti pentru micul dejun din care nu putea sa lipseasca gustul de migdale... hi, hi... ati ghicit, sint indragostita pina peste cap de migdale...
Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 100 g fulgi de migdale
  • 100 g zahar praf
  • 220 g unt
  • un pachetel zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa
  • gem de piersici
Macinam intii fulgii de migdale pina vor deveni faina, amestecam cu untul topit dar rece, faina, zaharul praf + zaharul vanilat, sarea si apa si framintam pina vedem ca s-au incorporat bine ingrediente. Atentie ca iese un aluatul un pic lipicios si cam greu de lucrat, dar gustul de migdale e prea bun ca sa nu merite un pic de sacrifiu, ma refer la momentul prepararii biscuitilor nu al momentului cind ii servim linga cafeaua cu lapte. 
Punem aluatul pentru cel putin jumatate de ora in frigider, dupa ce i-am dat forma unei mingiute si l-am invelit in pelicola transparenta. Presaram faina pe masa de lucru, eu prefer sa intind aluatul pe o coala de hirtie de copt, iar dupa ce acopar cu alta coala, intind cu sucitorul..., deci, intindem aluatul nu prea subtire, taiem cu forma pentru biscuiti, un biscuite cu gaurica, unul fara..., ii asezam in tava tapetata cu hirtie de copt si-i bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 10-12 minute, eu i-am lasat o tirica mai multisor si au iesit mai rumeniori, deh, mie imi plac mai bronzati...
Lasam sa se raceasca, punem pe cei fara gaurele gem de piersici (al meu e tot cu migdale, v-ati prins, nu ?!) dar puteti folosi de care gem doriti sau aveti prin camara, acoperiti cu biscuitele cu gaurica, presaram cu zahar praf, cit de mult dorim si servim, savuram, mincam... hmmm, deliciosi... 


26 de comentarii:

  1. Sunt grozavi,pe bune !:)
    Ce as infuleca vre-o 4-5 bucati, ca doar nu sunt la cura!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha, te lauzi ca poti minca, si-mi faci in ciuda ?!!! La mine au rontait fetita+sotiorul, eu mai putintel...

      Ștergere
  2. Sunt dementiali! Imi plac maxim! Eu folosesc de regula cantitati egale de zahar, faina de migdale, unt. Mi se par oricum cei mai simplu de facut si delicioasi biscuiti ever! pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Antonina, eu cind le pun gemuri, elimin o parte din cantitatea de zahar, aici am dat jos 50 de grame... Tu esti norocoasa, ca nu se vede oricit dulce ai minca, eu nu risc... Pupici !!!

      Ștergere
  3. Yummy, ce biscuiti minunati...ideali pt micul dejun cand e permis orice dulce :) pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He, hei... pentru cine nu are probleme cu kg, sint buni la orice ora din zi si din noapte... Pupici !

      Ștergere
  4. Deliciosi acesti biscuiti!Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunati!Te declar specialista in biscuiti:)Trimite si la mine forma aia!Pup fetele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am zis eu ca-mi deschid biscoterie... Forma aia sint de fapt cinci bucati de marimi diverse... Sint o tira exagerata, adica orice forma noua vad si care lipseste din bucataria mea, musai sa o cumpar... Pupici !!!

      Ștergere
  6. Mai, mai ce frumosi ti-au iesit. Si eu sunt fan almond. Noroc ca ai facut gemul de piersici pentru acesti minuanti biscuiti. Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Carol ! Vezi ca a prins bine ultimul borcanel de piersici, sper sa am noroc sa fac vreo citeva si anul asta, altfel ma voi lauda cu biscuiti umpluti cu gemuri cumparate... Pupici !

      Ștergere
  7. Trimit o cutie la tine,ca sa-mi dai cativa biscuiti deliciosi.Ce spui?
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trimite, cum fac altii, umplu repejor cutiuta... Pupici si week-end placut !

      Ștergere
  8. arata exact ca si cei din magazin. Felicitari! Imi dai si mie vreo 10?..:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serveste te rog, dar sa stii ca astia sint si mai bune, nu au conservanti... Pupici !!!

      Ștergere
  9. Imi plac tare mult acesti biscuiti si cu gem de piersici cred ca sunt minunati! pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sint deliciosi, un picut crocantei, iar aroma de migdale le da un gust special... Pupici !

      Ștergere
  10. Tu poti sa-ti deschizi nu doar biscoterie ci chiar cofetarie.patiserie;esti maestra la dulciuri!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce draguta esti, Adina... multumesc mult, la biscuiti ma pricep, dar la torturi, dulciuri mai sofisticate nu prea, cred ca pentru ca le fac mai rarut... Pupici !

      Ștergere
  11. Nici nu-ti imaginezi cat de mult imi plac acesti biscuiti, care la noi se numesc islere :)
    De mult timp caut asa forme dar din pacate nu gasesc :(
    Foarte buni, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, nu stiam ca se numesc islere... Eu sint un pic exagerata, cumpar tot felul de forme, mai ales pentru biscuiti. Multumesc si o saptamina minunata iti doresc !

      Ștergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !