duminică, 30 septembrie 2012

Mincarica de naut cu cirnaciori


Nautul l-am descoperit de citiva ani, nu stiam ce e si cum/cu ce se maninca, dar aceasta mincarica e delicioasa.
Avem nevoie de :
  • naut
  • doua rosii 
  • un morcov
  • o lingurita de concentrat de rosii
  • cirnaciori proaspeti (daca aveti afumati sint si mai buni)
  • o ceapa micuta
  • piper negru macinat
  • ardel iute
  • o ramurica de rozmarin
  • patrunjel
  • sare
  • ulei
De cu seara am pus nautul in apa cu sare, trebuie lasat cel putin 12 ore. A doua zi, am scurs apa, am pus alta, un pic de sare si am fiert nautul la foc mijlociu, pina a devenit molcut. Am curatat, spalat si taiat marunt ceapa si am prajit-o in ulei, iar cind a devenit de culoare aurie am adaugat morcovul curatat, spalat, si taiat cuburele, rosiile le-am curatat de coaja ca erau foarte coapte si le-am taiat marunt, am taiat bucatele cirnaciorii, apoi am pus toate aceste ingrediente peste ceapa. Le-am lasat acolo pina cind rosiile s-au copt bine si s-au colorat un pic cirnaciorii. Am adaugat concentratul de rosii si o jumatate de polonic din apa in care a fiert nautul, ca sa se dizolve bine concentratul, apoi am adaugat totul in vasul in care era nautul si am continuat fierberea, pina cind mincarica a devenit de consistenta dorita.  Am taiat marunt ardeiul iute, ajutor ca arde la limbuta, aproape de sfirsit am adaugat o legatura sanatoasa de patrunjel, taiat si spalat, ramurica de rozmarin, un pic de piper macinat deasupra si... pregatiti si niste castraveti murati alaturi, ca merg de minune.
Pofta buna sa aveti !

28 de comentarii:

  1. Inca nu am incercat naut, dar cu siguranta voi incerca, sotului o sa-i placa de minune aceasta mancare!! O duminica minunata sa aveti!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adela, nici eu nu mincasem naut pina m-am maritat, dar e foarte gustos si sanatos...Pupici multi de la noi !

      Ștergere
  2. Nu am mancat naut niciodata,dar arata asa de bine mancarea ta.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buna mancarica!Imi place tare mult si nautul si lintea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He, hei... nici linte nu mincasem pina mi-am cunoscut sotul, dar de cum am gustat-o mi-a placut...

      Ștergere
  4. cu siguranta e delicioasa, imi place tare mult nautul. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am gatit nicioata naut insa reteta ta apetisanta ma face sa imi propun ca, odata, sa incerc si eu. Cu siguranta te voi anunta ce mi-a rezultat. O zi buna iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept cu nerabdare sa vad ce parere ti-ai facut si daca-ti place nautul... Pupici !!!

      Ștergere
  6. cu siguranta bun! si eu am facut sambata ceva asemanator!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dani,orientativ,in cat timp fierbe nautul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, fierbe precum gaina batrina, adica e cam lunga asteptarea si oricum nautul nu se sfarima precum fasolele, ramine un pic tarisor... Probabil daca pui un picut de bicarbonat, fierbe mai repede, dar vreo trei ore, sigur trebuie sa-l fierbi... sau mai bine pui o lingurita de bicarbonat, seara cind il pui in apa cu sare.

      Ștergere
    2. Multumesc de raspuns!

      Poate fierb nautul la oala sub presiune,vad eu...

      3 ore...:(

      Ștergere
    3. Daca ai oala sub presiune, sigur fierb mult mai repede... Acum nu-mi ramine decit sa achizionez si eu una... Pupici !

      Ștergere
    4. Am oala sub presuine dar nu mai ma incurc cu nici un naut pentru ca am cumparat la cutie(conserva) si este fier beton si asta!:(((((((

      Ștergere
    5. Aha, te-am prins... tura asta te iert, dar sa nu se mai intimple da ?! Mie mi-e frica sa mai cumpar la cutie, cumparam fasole, mazare, naut... dar am vazut un program la televizor, spuneau citi conservanti au si ca nu se stie nici macar din ce tara provin... Acum nu vreau sa te sperii, dar pe mine m-au speriat nu n-am mai achizionat decit uscate...

      Ștergere
    6. Sa de-a dracii in ele de conserve daca mai pun mana pe ele!:)
      Gata,istorie!

      Ștergere
    7. Adina, n-am vrut sa te sperii... Pupici ca sa-ti treaca ! Stii cum e, pina nu auzim, mincam tot ce e in comert. Nu-ti mai spun ce-au gasit in crenvursti in Elvetia, ca de atunci am renuntat si la astia. Nu mincam des, dar Isabella mai vroia cite unul... acum gata, cirnati facuti in casa...

      Ștergere
  8. Delicioasa mancarica,n-am mai facut de multisor!Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Flory, acum daca a venit toamna si e mai racoare, incepem sa mincam mai consistent, adica gatim ce n-am mai facut de mult timp... Pupici !

      Ștergere
  9. Tare buna combinatia, asi servi cu drag! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. O portie dubla si pt. mine, te rooog! puup

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !