O reteta in care am pus, tot ce era in plus prin frigider, adica nimic nu aruncam, reciclam si mincam...
Ingrediente:
- o foaie de aluat frantuzesc rotunda
- 200 g broccoli
- 175 g ricotta
- 75 g iaurt natural
- 2 cirnati
- 4 rosii cherry
- 2 oua
- patrunjel
- parmezan ras
- o jumatate de ceapa, marime mijlocie
- piper
- sare
- 10 masline negre
Intii de toate am fiert in apa sarata pentru cca trei minute, broccolii (productie proprie), v-am spus ca am gradina super plina de broccoli, varza, conopida, deci citeodata mai trebuie sa inventez cite o reteta... Am scurs broccolii de apa, iar in tigaia de prajit, am prajit ceapa taiata marunt pina a prins culoare aurie, apoi am adaugat broccoli, i-am lasat si pe acestia la calit foarte putin...
Intr-un castronel am zbatut bine ouale, am adaugat ricotta, iaurtul (puteti sa inlocuiti cu lapte sa sa puneti tot ricotta), am amestecat bine ingredientele, apoi am adaugat un pic de sare, piper negru macinat si o mina buna de patrunjel, spalat si taiat marunt si citeva linguri de parmezan.
Am preincalzit cuptorul la 180 de grade, apoi in tava pentru tarte, am intins aluatul frunzesc. Cu ajutorul unei furculite am intepat destul de des aluatul, ca sa nu se umfle. Am presarat parmezan pe toata suprafata foii, am asezat broccoli impreuna cu ceapa, cirnaciorii (ai mei erau afumati) taiati bucatele, dupa ce le-am eliminat pielita, rosiile spalate si taiate in patru (deh, facusem eu un model frumos, care a disparut in cuptor), maslinele taiate in doua, apoi am pus deasupra compozitia de oua+ricotta...
Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35 de minute, ultimele 12 minute am ridicat temperatura cuptorului la 200 e grade.
A iesit o tarta superdelicioasa, pe care v-o recomand cu cea mai mare placere...
Doar ca... va sfatuiesc sa o mincati cind e calduta, chiar rece daca aveti timp sa asteptati. Eu am facut-o aseara, iar astazi la prinz, era si mai buna decit ieri.
Pofta mare !