Asta a fost dorinta Isabellei, inimioare de ciocolata. Am vrut sa le fac albe cu centrul colorat in rosu, apoi daca cererea a fost sa fie maro, am spus ca-i voi decora cu ciocolata alba. He, hei... pai am si cumparat ciocolata, dar fiind in viteza, am indesat toate cumparaturile in sacosa si ciocolata am uitat-o la alimentara, cap patrat ce sint... nu ca ar fi costat mult, dar a trebuit Isabella dupa aia sa decoreze cu stelute, desi a trecut de multisor craciunul, iar ca sa fie totusi un pic de alb, i-am pudrat cu zahar... Ei, dar asta nu are prea multa importanta, important e ca au iesit un pic crocantosi, dar deliciosi tare...
Ingrediente pentru inimioare amarui:
- 470 g de faina
- 225 g unt
- 150 g zahar (puteti pune 200 g daca ii doriti mai dulci, mie imi plac amarui)
- 40 g cacao
- 2 g praf de copt
- 2 galbenusuri
- un ou intreg
- nutella
- jeleu de capsuni
- bombonele, stelute... ce aveti
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, il taiem bucatele si-l amestecam bine cu faina. Adaugam zaharul (eu am pus mai putin pentru ca le-am umplut... inimioarele... cu nutella), adaugam si cacaoa cernuta si amestecam din nou. Adaugam oul si galbenusurile si ne apucam de framintat. Va avertizez, ca e un aluat destul de tare si foarte greu de lucrat. De aceasta data, aluatul fiind tare, nu l-am mai tinut in frigider sa se intareasca. Pe hirtie de copt, am intins cite o bucata din aluat cu ajutorul sucitorului, iar aici treaba incepe sa fie frumoasa, ca daca apasati incetisor, veti obtine o foaie de aluat foarte neteda, adica sa nu va speriati daca aluatul e tare si un pic sfarimicios... Am decupat inimioarele, le-am asezat in tava tapetata cu hirtie si am bagat tavile, pe rind, nu toate deodata, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 10-15 minute, depinde de grosimea foii de aluat. Daca dorim sa-i decoram ca in poza, decoram inainte de a baga tava in cuptor, iar cind scoatem din cuptor, luam repejor si intindem nutella, apoi ii asezam frumos, cite doua, cite doua... O parte din inimioare am decupat-o in mijloc, apoi cind le-am scos din cuptor si le-am lipit cu nutella, am pus in "gaurica inimioarei" cite un pic de jeleu de capsuni si o biluta alba, dar dulce...
Daca miine am timp, scriu si reteta de la tortuletul inimos...
Pina atunci, va poftesc sa incercati inimioarele, sint delicioase !
Va las si o poezie scrisa special pentru Isabella :
Isabella şi povestea steluţei Isabela
Mami, vreau să-ţi spun povestea
Unei inimioare care
A coborât pe pământ
Pentru-a dărui iertare.
„Fost-a sus, departe-n cer,
Steaua Isabela care
Nu se supăra- era
Făcută doar din iertare.
Insă, aşa cum ştii tu, cerul
E făcut numai din bine.
Isabela-şi zice: Aici
Nu e loc bun pentru mine!
Nimeni nu greşeste, eu
Nu pot pe nimeni ierta!
Nu mă simt folositoare!
Alt locşor voi căuta!
Şi astfel, văzând pământul,
Isabela s-a gândit:
Este perfect pentru mine!
Şi la noi ea a venit.
Dar…am o altă problemă:
Nu pot să rămân o stea!
Of, Doamne, te rog, fă Tu
Să m-ajute cineva!”
Şi…ghici ce! Pe Isabela
Am găsit-o eu pe drum.
Am luat-o în mână şi…
Mi-e în sufleţel acum!
De acum noi amândouă,
Eu şi cu steluţa mea,
Pe oricine va greşi
Din inimă vom ierta!
Cu drag pentru micuţa Isabella
Multumesc din suflet Alinei Balasa o draga prietena de pe facebook