joi, 18 septembrie 2014

Ghiacciolo cu pepene rosu si menta/Ghiacciolo all'anguria e menta


La ricetta in italiano si trova in basso

Vara a plecat de la noi, de fapt ne-a incalzit atit de putin, ca nici nu am simtit ca ne-a vizitat. Pepenii au cam disparut, dar eu am aparut pe ultima suta de metri cu o reteta racoritoare. 
Ingrediente necesare:
  • 200 g pepene (fara coaja si simburi)
  • 50 g zahar
  • 50 ml lamiie
  • 7 frunze de menta
  • 100 ml apa
Eliminam coaja si simburii de la pepene si cintarim 200 de grame. Intr-un castron, strivim pepenele cu o furculita si amestecam cu frunzele de menta spalate si lasam la rece timp de 30 de minute.
Intr-o craticioara, punem zaharul, apa si frunzele de menta pe care le scoatem din vasul cu pepenele, adaugam apa si punem pe foc. Lasam sa fiarba un pic, adaugam apoi sucul de lamiie si lasam sa se raceasca.
Eliminam menta din siropul rece, adaugam pepenele si mixam ingredientele. Punem in formele pentru ghiaccioli, dam la congelator pentru cel putin doua ore si servim, rece... bineinteles !
O poza privita in ochi ca sa vedeti ce culori are, asta pentru ca intii am amestecam bine inainte de a pune in toate formele, apoi cit timp am pus cu lingura in toate, compozitia s-a mai lasat si a iesit un pic mai deschisa la culoare, apoi am amestecat din nou si culoarea a devenit mai pronuntata. 



GHIACCIOLO ALL'ANGURIA E MENTA

Ingredienti:

  • 200 g di anguria (senza la buccia e semi)
  • 50 g di zucchero
  • 50 ml succo di limone
  • 7 foglie di menta
  • 100 ml d'acqua

Prima di tutto, private la fetta d'anguria da buccia e semi, quindi pesatene 200 g. In una ciotola, schiacciate l'anguria con una forchetta e mescolatela con le foglie di menta lavate. Lasciatela insaporire al fresco, per circa 30 minuti. 
In un pentolino, mettete lo zucchero, le foglie di menta quelle usate per l'anguria e 100 ml d'acqua. Portate a bollore, poi unite poco succo di limone e lasciate intiepidire. 
Eliminate le foglie di menta, aggiungete l'anguria e frullate finemente. 
Dividete tutto nei stampi per ghiaccioli e congelateli per circa due ore oppure fino quando vedete che sono diventati duri. Io li ho lasciati fino al secondo giorno. 


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