Paste pe gustul celor mici si a celor mari, numai bune pentru aceste zile calduroase, adica in sfirsit a venit caldura si la noi, asa mai pe toamna...
Ingrediente necesare:
- 200 g de paste fusilli
- 4 rosii mari din cele pentru suc
- o mina de fistic (circa 30)
- o ramura de busuioc
- 3 linguri de ulei evo
- un catel de usturoi
- sare
- o lingurita de capperi
- 2 rosii uscate
- 2-3 linguri de brinza de capra proaspata
Punem in apa capperi ca sa iasa gustul de otet sau sarea (depinde cum sint conservati). Spalam rosiile si le taiem feliute subtiri, apoi le punem intr-un castron. Spalam si taiem marunt busuiocul, curatim si taiem marunt fisticul, taiem marunt rosiile uscate si usturoiul, apoi adaugam toate ingredientele peste rosiile crude. Saram apoi adaugam capperii pe care intii ii spalam, scurgem bine de apa si taiem marunt. Adaugam deasupra trei linguri de ulei de masline, amestecam si sucul fiind gata, fierbem pastele.
Cind pasta este gata "al dente", scurgem apa, punem pastele in vasul cu condimente, amestecam, servim si deasupra presaram brinza de capra (eu parmezan, ca nu am avut), decoram cu busuios si servim.
Pofta mare !
PASTA AL SUGO DI POMODORO CRUDO
Un piatto di pasta buonissimo, per bambini e anche per genitori, ideale in questi giorni caldi d'estate, che è arrivato in autunno.
Ingredienti:
- 200 g di pasta
- 4 pomodori grandi da sugo
- una manciata di pistacchi
- un mazzetto di foglie di basilico
- 3 cucchiai d'olio evo
- uno spicchio d'aglio
- sale
- un cucchiaino di capperi
- 2 pomodori secchi
- 2-3 cucchiai di formaggino di capra fresco
Mettiamo a bagno nell'acqua i capperi per dissalarli. Laviamo i pomodori, tagliamo finemente e li mettiamo in una ciotola. Laviamo e tagliamo le foglie del basilico, sgusciamo e tritiamo i pistacchi, tritiamo anche i pomodori secchi e l'aglio assieme, aggiungiamo il tutto ai pomodori freschi e saliamo. Aggiungiamo alla fine i capperi che li abbiamo sciacquato, strizzato e tritato. Versiamo infine tre cucchiai d'olio e mescoliamo tutto, il sugo è pronto.
In una pentola, mettiamo a bollire l'acqua e sale, mettiamo la pasta e cuociamola "al dente". Scoliamo la pasta e la mettiamo nel sugo, Mescoliamo, mettiamo nei piatti, sopra ogni porzione spolveriamo un pochino di formaggio di capra (io ho messo grana perché non avevo altro), decoriamo con una foglia di basilico e... buon appetito !
Foarte faina ideea.Am sa incerc, sigur.
RăspundețiȘtergereSa ai o seara faina.Te pup.