Colombine sau porumbei...
Avem nevoie de:
- doua pachete foetaj
- crema pasticcera
- dulceata de cirese
- o cutie de ananas in sirop
- zahar pudra
- un ou
Facem intii crema pasticcera, reteta o gasiti aici, dupa care trecem la desenat un porumbel de circa 18 cm lungime.
Decupam porumbelul, desenam un oval in mijlocul lui si bineinteles ca-l decupam si pe asta.
Intindem foaia de aluat si trecem la treaba, frumusel cu cutitul decupam porumbelul din aluat.
Dintr-o foaie de aluat ies doar patru bucati
Astea le lasam asa, iar din urmatoarea foaie de aluat, decupam patru porumbei, dar de data aceasta decupam si ovalul, cam asa...
Ungem cu ou zbatut, partea fara oval (eu am uns doar cu albus), dupa care punem cu grija deasupra (eh,... aici e cam grelut), partea cu oval, incercind sa le asezam exact una peste alta, dupa care intepam bine cu furculita, doar partea decupata... Ufff, cam greu cu exprimarea la ora asta... dar probabil poza ajuta mai mult decit explicatia mea.
Bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 15 minute. Bineinteles ca trebuie sa bagam de doua ori la cuptor, deoarece in tava nu incap decit doi porumbei. Asa aratau scosi din cuptor.
Umplem ovalul cu crema pasticcera, deasupra punem felii de ananas, cernem zahar pudra pe deasupra si-i punem in frute un ochi de dulceata de cirese.
Inca o poza si-am plecat, nu inainte de a va spune din inima
"Paste fericit, cu sanatate, bucurii si pace !"
how cute!
RăspundețiȘtergerePaste fericit!
RăspundețiȘtergereTre sa fie tare bune porumbitele astea..
Paste fericit si voua cuscra, multumim de urari ! Sint foarte bune porumbitele, dar dispar prea repede si munca mai multa am avut cu desenatul si decupatul,,, hi, hi...
RăspundețiȘtergerePaste fericit tie si familiei!Pupici.
RăspundețiȘtergereun'idea carinissima.......brava
RăspundețiȘtergerebuona settimana..
Multumesc, Marcela ! Sarbatori fericite va doresc si voua ! Pupici !
RăspundețiȘtergereGrazie Emamama, una buona settimana anche a te ! Bacio !!!
RăspundețiȘtergere