by Maya
Ingredientele pentru o tava de pizza 45x45 cm (maxim)
- 325 g faina
- 250 ml lapte
- 2 linguri ulei de masline
- 8 g drojdie uscata
- 7 g sare
Se pune faina in vasul robotului, se adauga drojdia, uleiul si sarea. Incepem sa amestecam usor si putin cite putin, adaugam laptele. Framintam in continuare, pina aluatul se desprinde de pe vasul robotului. Formam o bila pe care o ungem cu putin ulei si o bagam intr-o punga, pe care o legam si o bagam la frigider. Intre timp, facem sosul si pregatim ingredientele pe care le punem deasupra aluatului. Sosul l-am facut cu suc de rosii, un pic de sare, o lingura ulei de masline, origano. Aluatul l-am facut dupa reteta Mayei, restul fiecare face cum vrea...
Taiem ingredientele pentru "ornat" pizza
- o mozzarella
- prosciutto
- masline negre/verzi
- alice (hamsii)
- rosii
Scoatem aluatul de la frigider si-l intindem cu miinile in tava de la aragaz unsa cu putin ulei. Dam drumul la aragaz la 250°C. Cind cuptorul si-a atins temperatura, ungem aluatul cu sosul de rosii, punem deasupra bucatele de prosciutto, hamsii rupti in doua, maslinele, rosiile spalate si taiate feliute foarte fin si la sfirsit adaugam mozzarella taiata cuburele micute.
Bagam tava la cuptor si o lasam, adica eu o las cam 12-15 minute, ca-mi place mai rumena.
Scoatem din cuptor, portionam si papam pizza calda cu bere rece. Pofta mare !!!
Buona la pizza!
RăspundețiȘtergereMmmm...buna pizza,mai ales cu bere rece! :))
RăspundețiȘtergereGrazie Mary, vero che è buona !
RăspundețiȘtergereBuna, iti trimit o portioara ?! Dau la schimb cu prajiturele bune facute de tine.
RăspundețiȘtergere