O prajitura rapid de facut si usor de tinut minte.
Avem nevoie de:
- 240 g unt
- 240 g zahar
- 240 g faina de griu
- 240 g gem de cirese
- 4 oua
- un virf de cutit cu sare
Secretul prajiturii este ca, chiar daca nu are praf de copt, creste la fel de frumos, doar ca trebuie sa mixam foarte mult zaharul cu untul, pina vom obtine o crema pufoasa si zaharul s-a topit, adaugam ouale si mixam din nou, pina vedem ca s-au incorporat bine ouale, adaugam cele 240 g de faina cernuta si sarea, amestecam bine ingredientele, vom obtine o compozitie destul de grosuta
intr-o tava tapetata cu hirtie de copt (tava nu trebuie sa fie prea mare), rasturnam compozitia si nivelam cu lingura
punem din loc in loc cu lingurita gemul de cirese (240 grame) sau fiecare poate pune ce fel de gem doreste
si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 40 de minute, oricum incercam cu scobitoarea. In reteta originala timpul de copt dura 25 de minute, dar eu am pus ingredientele la dublu, deci, a trebuit sa las mai mult.
dupa circa 20 de minute, am presarat putin zahar granulat...
Asa arata scoasa din cuptor
lasam sa se raceasca si o taiem in mici patratele. E delicioasa, merge cu orice fel de gem si e rapid de facut, cind musafirii se anunta pe neasteptate. Vedeti ce gaurele frumoase se vad in zare ... si nu are nici un strop de praf de copt.
inca o poza privita drept in ochi... si-am terminat...
Che buona!
RăspundețiȘtergereCe pufosenie ai facut tu acolo cuscra draga!
RăspundețiȘtergereSa inteleg ca ti-ai reparat scula? :))
Te pup!
Pe mine mai dat gata, este de o pufosenie de nedescris, arata excelent, super poate reusesc sa o fac si eu sapt viitoare ca sapt asta am pomana, o sa o postez pe blogul meu.
RăspundețiȘtergerebuona e veloce da fare....brava Daniela
RăspundețiȘtergereun bacio
Grazie Mary, e buonissima !
RăspundețiȘtergereCuscra, n-am reparat scula ca s-a defectat abia ieri, iar prajitura... hi, hi... e papata deja.
RăspundețiȘtergereMultumesc Vicky, sper sa-ti placa, eu care incerc sa maninc cit mai putin dulce, nu am rezistat tentatiei de a degusta si iar degusta...
RăspundețiȘtergereGrazie Emamama, e una ricetta molto semplice e anche veloce. Bacio !
RăspundețiȘtergereciao...ho un giochino per te..ti aspetto..
RăspundețiȘtergereun bacio
ah, ce-mi faci tu mie la ora asta... :D salivez de pofta! :D
RăspundețiȘtergereGrazie Emamama, prossimo post è il tuo giochino. Bacio !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Diamond, sa stii ca am salivat si eu cind am vazut prezentarea de la televizor, de aia nu am rezistat tentatiei... Pupici !
RăspundețiȘtergereAmpapat si eu o feliutza,acum la cafea!:D
RăspundețiȘtergereArata ffff bine....felicitari!!!!!!
Pe unde ai disparut cuscra draga?
RăspundețiȘtergereDaca iti dau 2 premii iesi la iveala? :))
Multumesc Micki, sa stii ca, chiar merge linga cafea. Pupici !
RăspundețiȘtergereMultumesc cuscra, am disparut la treburi casnice, stii ca individul din dotare a murit si l-am dus la reparat, asa ca acum mincam fara sa facem si poze. Mama si inventasem niste retete si nu ma pot lauda. Pupici, vin imediat sa iau premiile.
RăspundețiȘtergerein ce topesti untul ca nu am inteles??? :S sunt noua in a le gatitului ...poate imi explici :D??
RăspundețiȘtergereCorynutza, in primul rind, multumesc de vizita. Untul il topesc in cuptorul cu microunde, dar poti sa-l topesti linistita pe aragaz intr-o tigaita, doar sa nu-l lasi sa fiarba, sa fie aproape rece cind il amesteci cu zaharul. Pupici si spor la treaba !
RăspundețiȘtergeremie nu mi-a iesit pufos,dar a a fost gustos....mmmm asta e!!1mai incerc
RăspundețiȘtergereAnonim... suna cam ciudat sa-ti spun asa, e posibil sa nu se fi topit zaharul bine, data viitoae mai bine pui pudra, iar ingredientele, inclusiv ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, ca daca sint reci nu creste prajitura.
RăspundețiȘtergeream so fac si eu dar eu o umplu de gem pnt k imi place gemul miaaaaaaaaaaaamm
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita si sper sa-ti placa...
RăspundețiȘtergereDa este minunata am făcuțo de 2ori dar nu mia ieșit la fel prima data nu a crescut atât de mult pt faptul k a fost tava mare si cred k si de la oua k au fost de la frigider,dar a doua oară mia ieșit foarte bine chiar a crescut destul de bn.mulțumim pt.rețetele date de d-voastra.
RăspundețiȘtergereDa este minunata am făcuțo de 2ori dar nu mia ieșit la fel prima data nu a crescut atât de mult pt faptul k a fost tava mare si cred k si de la oua k au fost de la frigider,dar a doua oară mia ieșit foarte bine chiar a crescut destul de bn.mulțumim pt.rețetele date de d-voastra.
RăspundețiȘtergere