Asta este o reteta tipic romana (italiana), usor de facut si la fel de usor de mincat.
Avem nevoie de:
- 5 rosii frumoase si mari (eu am avut 7 mai micute)
- o legatura de patrunjel
- 6-7 frunze de busuioc
- un catel de usturoi (optional)
- sare
- piper macinat
- 10 linguri de orez (cite 2 linguri pentru fiecare rosie)
presaram sare in toate rosiile si le punem cu capatul taiat in jos, pentru a se scurge bine apa ce o lasa rosiile
taiem partea alba si dura din miezul rosiei si punem in robot, adaugam patrunjelul, busuiocul, sarea si piperul dupa gust
mixam totul, vom obtine o crema din ingredientele de mai sus
la care adaugam orezul spalat si lasam la odihnit timp de o ora
in tava de la cuptor punem hirtie de copt, asezam rosiile
si le umplem cu orezul care s-a umflat suficient, deci sucul a cam disparut
punem peste fiecare rosie cite un pic de ulei
le asezam palariutele pe cap
le bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru circa 40-45 de minute.
O poza cu "jos palaria" si... pofta buna !
Aratos si, cu siguranta, foarte-foarte gustos!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mono, e gustos si sanatos, foarte buna de prestat in post-
RăspundețiȘtergereCe bune trebuie sa fie!! Ti-au iesit super. Te pup.
RăspundețiȘtergereMultumesc Elisa, sint foarte gustoase. Pupici !
RăspundețiȘtergereproprio belli e di sicuro buonissimi..
RăspundețiȘtergerebrava Daniela!!!ti ringrazio per i bellissimi
premi....bacibaci!!!!!!!!!!!!!!
Sono davvero buonissimi... Grazie anche a te ! baciooo !!!
RăspundețiȘtergereMa che incanto, sono bellissimi!!Grazie per essere passa da me, baci e a presto!!!
RăspundețiȘtergereGrazie Mariarita per la visita ! Bacio !
RăspundețiȘtergereEu am facut reteta asta tot de post, dar am inlocuit rosiile cu ardeii grasi si am mai pus in orez ciuperci.
RăspundețiȘtergere