luni, 15 iunie 2009

Rosii umplute


Asta este o reteta tipic romana (italiana), usor de facut si la fel de usor de mincat.
Avem nevoie de:
  • 5 rosii frumoase si mari (eu am avut 7 mai micute)
  • o legatura de patrunjel
  • 6-7 frunze de busuioc
  • un catel de usturoi (optional)
  • sare
  • piper macinat
  • 10 linguri de orez (cite 2 linguri pentru fiecare rosie)
Spalam rosiile, taiem capacelul de deasupra usurel cu un cutit taiem de jur imprejurul rosiei si scoatem miezul
presaram sare in toate rosiile si le punem cu capatul taiat in jos, pentru a se scurge bine apa ce o lasa rosiile
taiem partea alba si dura din miezul rosiei si punem in robot, adaugam patrunjelul, busuiocul, sarea si piperul dupa gust
mixam totul, vom obtine o crema din ingredientele de mai sus
la care adaugam orezul spalat si lasam la odihnit timp de o ora
in tava de la cuptor punem hirtie de copt, asezam rosiile
si le umplem cu orezul care s-a umflat suficient, deci sucul a cam disparut
punem peste fiecare rosie cite un pic de ulei
le asezam palariutele pe cap
le bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru circa 40-45 de minute.
O poza cu "jos palaria" si... pofta buna !

9 comentarii:

  1. Aratos si, cu siguranta, foarte-foarte gustos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mono, e gustos si sanatos, foarte buna de prestat in post-

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bune trebuie sa fie!! Ti-au iesit super. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Elisa, sint foarte gustoase. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. proprio belli e di sicuro buonissimi..
    brava Daniela!!!ti ringrazio per i bellissimi
    premi....bacibaci!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sono davvero buonissimi... Grazie anche a te ! baciooo !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma che incanto, sono bellissimi!!Grazie per essere passa da me, baci e a presto!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Grazie Mariarita per la visita ! Bacio !

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am facut reteta asta tot de post, dar am inlocuit rosiile cu ardeii grasi si am mai pus in orez ciuperci.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !