luni, 21 septembrie 2009

Placinta cu vinete/Sformato di melanzane


Nu stiu daca traducerea e corecta, dar alta denumire nu am gasit.
Avem nevoie de:
  • 2 vinete
  • 400 g rosii
  • 700 g cartofi
  • 200 g mozzarella
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura de busuioc
  • usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Spalam, stergem si taiem vinetele in feliute de cca 1 cm. Le asezam intr-o "strecatoare" pentru spaghete, punem cu lingura sare pentru muraturi si le lasam sa se scurga apa din ele si sa piarda gustul amar.
Curatim ceapa, o taiem marunt, o calim in doua linguri de ulei de masline, alaturi de un catel de usturoi strivit. Dupa citeva minute adaugam rosiile spalate, sterse de apa si taiate in cuburele. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pentru circa 45 de minute.
Spalam vinetele de sare, le stergem bine, incalzim grilul si coacem feliile de vinete pe ambele parti.
Curatim cartofii, le taiem rondele si le "rasturnam" in apa fiarta sarata, lasindu-le sa fiarba timp de circa 5 minute. Le scurgem de apa si le intindem pe un prosop sa se usuce de apa.
Preincalzim cuptorul la 200 grade, scurgem mozzarella de zer, o bucatalim cu miinile si o condimentam cu un pic de sare si piper macinat.
Ungem cu foarte putin ulei o tava pe care sa o putem baga in cuptor si care sa arate bine pe masa pentru ca din ea vom servi vinetele, incepem sa asezam in straturi, un rind de vinete, apoi un rind de cartofi
adaugam mozzarella si sosul de rosii, terminind cu mozzarella si sosul de rosii.
Bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 40 de minute. Lasam sa se raceasca citeva minute si servim placintuta decorata cu busuioc proaspat.
Pofta buna !
SFORMATO DI MELANZANE
Ingredienti per 4 persone:

  • 2 melanzane

  • 400 g di pomodori perini maturi

  • 700 g di patate

  • 200 di mozzarella di latte vaccino

  • 1 cipolla rossa di Tropea

  • 1 mazzetto di basilico

  • aglio

  • olio extravergine di oliva

  • sale e pepe
Laviamo, asciughiamo e tagliamo le melanzane a fette dello spessore di 1 cm. Mettiamole in uno scolapasta, cospargiamo di sale e lasciamo che facciano acqua perdendo il sapore amaro. In una padella, facciamo soffriggere la cipolla sbucciata e tritata fine con uno spicchio d'aglio schiacciato in due cucchiai d'olio extravergine d'oliva; dopo qualche minuto aggiungiamo i pomodori perini lavati, asciugati e tagliati a tocchetti. Cuociamo per circa 45 minuti a fuoco basso, con coperchio. Laviamo le melanzane dal sale e asciughiamole bene, riscaldiamo una griglia e, appena è calda, grigliamo le fette di melanzana su entrambi i lati, fino a quando prendono il colore abbrustolito. Peliamo le patate e tagliamole a rondelle, lessiamole in acqua salata per 5 minuti; scoliamole e lasciamo che si asciughino dal'acqua di cottura appogiate su uno strofinaccio. Accendiamo il forno a 200°. Facciamo sgocciolare la mozzarella, stricioliamola con le mani e condiamola con un pizzico di sale e una macinata di pepe fresco. Ungiamo legermente con olio una bella pirofila che possa andare in tavola e disponiamo a strati alterni le fette di melanzana, le patate, la mozzarella e la passata di pomodoro. Inforniamo per 40 minuti, lasciamo riposare qualche minuto e serviamo decoranto con basilico fresco.

5 comentarii:

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !