miercuri, 21 ianuarie 2009

Cotlet de porc umplut/Lonza di maiale ripiena

Reteta am vazut-o intr-o emisiune pe un canal italian.

Avem nevoie de:
  • 1 kg cotlet de porc
  • 1/2 kg de fructe uscate: smochine, prune, caise, pistacchi (fistic)
  • usturoi (adica doar un catel de usturoi)
  • o lingura de miere
  • un pahar de vin Marsala secco
Se ia bucata de carne iar cu cutitul taiem frumos in interior, formand un buzunarel ca al doamnei cangur, dar cu grija sa nu iesim pe dinafara
Taiem fructele si le punem intr-un castron impreuna cu un pahar de vin si le lasam la macerat cam jumatate de ora.

Scurgem apoi fructele de vin, adica nu rasturnam totul in buzunarelul format, ci doar fructele, apoi cu ata alba (in cazul meu ata e colorata) coasem frumos gura buzunarului si legam bine carnea.
Facem mici taieturi in care bagam feliutele de usturoi, dupa care asezam carnea in tava, punem vinul amestecat cu lingura de miere, sare, piper dupa gust si feliute subtiri de unt.
Bagam tava in cuptor la 180 de grade, pentru circa 50 de minute. Eu am mai lasat aproape un sfert de ora in plus, de frica sa nu cada fructele in momentul taierii . Din cand in cand, luam cu lingura sucul din tava si punem peste carne. Daca vedem ca se rumeneste prea tare, punem o foaie de aluminiu deasupra. Inainte de a scoate din cuptor, probam cu cutitul sa vedem daca e prajita bine. Eliminam ata, lasam putin la racit, taiem felii si cu lingura punem sucul din tava peste ele.
Cotletlul se serveste cu cartofi la cuptor sau spanac, noi l-am servit cu salata de varza si rosii.
 Pofta buna !!!

2 comentarii:

  1. Felicitari draga cuscra pentru initiativa de a construi acest blog!
    La cat mai multe retete si poze delicioase!
    Inceputul e mai mult decat promitator! Friptura asta arata foarte foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, sint cam inceata cu retetele, ca am trimis individul de aparat la reparat, asa ca nu ma pot desfasura pe cit as dori.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !