duminică, 24 octombrie 2010

Crostata morbida



Sub aceasta denumire am descoperit-o pe blogul italian al Morenei, e de fapt o prajitura delicioasa cu gem.

Ingrediente pentru o tava de 22 x 28:
 * 300 g faina 00
* 200 g zahar (in reteta originala erau 240 g)
* 4 oua
* 16 g praf de copt
* un picut de sare
* 250 g unt la temperatura camerei
* rom sau coaja rasa de la o lamiie
* gem de capsuni sau fructe (visine, cirese...)

Intr-un vas cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea, adaugam fiola de rom (mmm, ce parfum in bucatarioara mea), zaharul si amestecam ingredientele , ouale le punem intr-un castron (fara coaja, da ?!!!) si le zbatem foarte putin,  adaugam ouale si zbatem bine, pina vom obtine o frumoasa crema, adaugam untul moale, moale si amestecam bine ingredientele, rasturnam compozitia in tava tapetata cu hirtie de copt, nivelam cum putem (atentie, crema e destul de groasa), facem mici gropi cu lingura, pe care le umplem cu gem (de capsuni am avut eu) sau fructe.


Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute, depinde de aragaz, la mine dupa 30 de minute (faceti o proba cu scobitoarea dupa vreo 25 de minute), am scos tava din cuptor,  am lasat la racit, am pudrat, taiat si papat. E ideala pentru micul dejun.


8 comentarii:

  1. Ce bunatate de tort ai facut...:D...gnam as mancao toata si nu este buna doar la micul dejun ca la mine se termina antr-o zi...:P...Complimente si ami iau reteta...:D...smack si dumineca placuta

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm,daniela arata delocios ..ma omori cu dulciurile tale.E pe lista de incercare pentru urmatorul weekend.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta denumirea... e delicios tortuletul tau. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Lale, multumesc de complimente, dar nu sint eu chiar asa experta in dulciuri, fac din astea mai usurel de preparat si mai repede de mincat... hi, hi... Pupici si o saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere
  6. Boscodina, multumesc de invitatie !

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Miki, denumirea e italiana, adica in romaneste e tarta frageda... Pupici si o saptamina cit mai frumoasa !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !