miercuri, 7 martie 2012

Pizza pugliese... cu cartofi


O pizza altfel decit cea cu care sintem obisnuiti.
Ingrediente pentru o pizza mare, mare...

  • un kg de cartofi
  • cca 200 g cascaval afumat (scamorza)
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g prosciutto cotto (merge sunca presata)
  • 2 oua
  • pesmet
  • sare
  • unt


Intii de toate fierbem cartofii cu tot cu coaja in apa sarata. Scurgem apa, curatim, strivim cartofii cu instrumentul pentru cartofi sau o furculita. Peste cartofi adaugam un pic de sare, ouale (fara coaja, da ?!), parmezanul si mixam bine ingredientele pina vom obtine o compozitie omogena. 
Intr-o tava de torturi detasabila de cca 26 cm diametrul, tapetata cu hirtie de copt, punem citeva bucatele micute de unt, presaram pesmet apoi punem jumatate din aluatul de cartofi, iar cu miinile umede intindem bine aluatul pe fundul tavii. Punem cascavalul taiat cuburele micute, apoi punem feliile de prosciutto cotto, restul aluatul si tot asa cu miinile umede intindem bine peste tot, presaram din nou pesmet si bucatele micute de unt si bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute (cred ca ar fi suficiente si 25 de minute). Lasam la racit cca 15 minute, adica nu mincam asa fierbinte, altfel nu vom simti gustul delicios, taiem si servim. 
Citeva observatii din punctul meu de vedere, cartofii cred ca ar fi suficienti intr-o cantitate de cca 700 de grame iar in compozitie cred ca ar merge un catel de usturoi si patrunjel taiat marunt. Dar asta e parerea mea, iar eu am vrut sa fac pizza dupa reteta originala. 
Va doresc, pofta buna !



22 de comentarii:

  1. Mmmmm...ce bine arata!! Vreau o portie maree :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dau la schimb cu sarmale facute cu varza murata... Pupic !

      Ștergere
  2. Hm Daniela cu asa pizza delicioasa vi azi la mine! Azi cand tin post!!! Ma duc la cartofii mei fierti in coaja!!! Dar totus, inainte am sa devorez cu privirea, toot!!! :)) Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adela, iti spun un secret... pizza e deja mincata, ca si eu tin post miercurea si vinerea... Pupici !

      Ștergere
  3. mmmmm! Iti lasa gura apa! Abia astept sa treaca postul! Mersi frumos de reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita, Margareta ! Pupici si o zi buna !

      Ștergere
  4. SUper reteta. Imi place enorm prosciutto cotto. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai,ce bine arata!!!
    Vreau si eu!!!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si-acum ce ma fac...?! Fug sa fac din nou o pizza pentru prieteni ?

      Ștergere
  6. Ce bine arata! Asa pizza înca nu am mîncat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maya, am vecina care-i din zona Puglia, de la ea am reteta, dar cum am spus, cred ca merge de minune un picut de usturoi in cartofi...

      Ștergere
  7. Blatul asta de cartofi trebuie sa fie foarte dulce si mai ales bun in combinatie cu cascavalul!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pui si tu niste castraveciori murati alaturi... hi, hi...

    RăspundețiȘtergere
  9. O pizza tare buna.Portia aceea cu furculita langa ea este pentru mine nu-i asa?Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serveste, am pus si furculita si cutit pentru musafiri ! Pupici !

      Ștergere
  10. ce bunatate am gasit aici la tine!!!bravo arata foarte bine!!Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani, sa fii sanatoasa, iubita si apreciata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani si-un 8 Martie plin de iubire si impliniri !

      Ștergere
  12. Arata incredibil! Vreau sa incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Talida, daca iti plac cartofii, sigur va fi pe placul tau... Multumesc de vizita !

      Ștergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !