joi, 27 august 2009

Bucatini cu rosii si masline/Bucatini con pomodoro e olive


Reteta din revista "Un mese in cucina - agosto"
Timp de preparare: 15 minute
Timp de fierbere: 10 minute
Ingrediente pentru 6 persoane:
  • 500 g de paste bucatini
  • 3 crengute de busuioc
  • 300 g rosioare tip cirese
  • 100 g masline negre fara simburi
  • 6 linguri ulei de masline
  • o lingura otet balsamic
  • sare
  • piper
* spalam cu atentie frunzele de busuioc, le stergem cu hirtie absorbanta, le asezam una peste alta, le rulam si taiem fisii subtirele
* taiem in jumatate maslinele pe sensul lungimii
* spalam, stergem si taiem in jumatate rosiile (ale mele au fost mai mici decit ciresele)
Intr-un castron pentru salata, punem busuiocul, maslinele si rosiile...
Intr-un castronel micut, punem uleiul, otetul, sare si piper dupa gust, iar cu o furculita zbatem bine ingredientele, pina se topeste sarea
varsam sosul obtinut peste rosii si masline, amestecam totul ca la salata si punem castronul in frigider pentru cel putin 10 minute. A trebuit sa le ascund repede la rece, pentru ca Isabella se asejase linga castron si incepusera sa dispara rosiile si maslinele.
Intre timp, fierbem apa sarata, punem paste, iar cind aceasta este "al dente", le scurgem de apa, turnam apare rece deasupra si le scurgem din nou. Transferam bucatini in castronul cu "salata", amestecam incet cu doua furculite de lemn sau de plastic.
O mincare care se face rapid, e gustoasa si sanatoasa, pentru zilele calduroase.
Ricetta in italiano:
Ingredienti per 6:
  • 500 g di bucatini
  • 3 rametti di basilico
  • 300 g di pomodorini ciliegia
  • 100 g di olive nere snocciolate
  • 6 cucchiai di olio d'oliva
  • un cucchiaio di aceto balsamico
  • sale
  • pepe
* lavate delicatamente le foglie di basilico, asciugatele con un foglio di carta da cucina e tagliatele a strisciolini sottili
* tagliate a metà le olive. Lavate, asciugate e tagliate a metà anche i pomodorini. Mettete in una capace insalatiera i pomodorini, i basilico e le olive.
* in una ciotolina sbattere con una forchetta o con una piccola frusta l'olio con l'aceto, una presa di sale e una macinata di pepe
* versate la salsina nell'insalatiera con le olive e i pomodori, mescolate e fate riposare in frigorifero per almeno 10 minuti
* nel frattempo portate a bollore abbondante acqua salata, buttatevi i bucatini e fateli lessare per il tempo indicato sulla confezione
* scolate la pasta al dente e passatela sotto l`acqua fredda quindi scolatela di nuovo
* trasferite i bucatini nell'insalatiera e mescolate con cura con due forchette di legno prima di servire.
Buon apetito !

4 comentarii:

  1. arata de vis!sincer,m-as risca si la ora asta sa gust putintel...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca sint "innebunitor" de gustoase, nu mai incercasem pina acum sa maninc paste reci, dar dupa ce le-am incercat sigur o sa mai fac...

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi le facem des si nu ne saturam niciodata :-))

    RăspundețiȘtergere
  4. Kris, eu abia le-am descoperit si ma declar "indragostita" de pastele astea...

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !