sâmbătă, 4 aprilie 2009

Cuburi fragede cu glazura de portocala



O prajitura rapida, frageda si gustoasa, unde putem folosi albusurile ramase prin frigider/congelator.
Avem nevoie de:
  • 450 gr de faina 00
  • 350 gr de zahar de trestie (putem folosi si mai putin, in jur de 250 g)
  • 250 gr de lapte
  • 125 g de unt moale
  • 4 albusuri (132 g)
  • un pachetel de praf de copt (16 g)
  • un pic de sare
  • coaja rasa de la o portocala
iar pentru glazura:
  • 3 linguri de suc de portocale
  • 125 gr de zahar pudra
  • ciocolata amaruie
Intr-un vas cernem faina, adaugam praful de copt si sarea. In vasul de la robot punem untul molcut, il frecam bine (eu am facut doar jumatate din cantitate, deh, probleme cu kg), dupa care adaugam zaharul, va rezulta un fel de aluat granule. Adaugam coaja de portocala amestecam in continuare, adaugind pe rind albusurile de la oua si lasam robotul sa functioneze, pina in momentul cind vedem ca zaharul s-a topit. Adaugam alternativ amestecul de faina, praf de copt, sare si cite un pic de lapte, pina vom obtine o crema destul de grosuta pe care o rasturnam intr-o tava, eu am pus si hirtie de copt sa fiu sigura ca nu se lipeste

si bagam in cuptorul preincalzit la 160-170 grade pentru circa 50 de minute. Eu dupa 40 de minute l-am scos din cuptor. Daca vedeti ca se rumeneste prea tare, puneti deasupra o foaie de aluminiu.
Lasam la racit in tava, timp in care preparam glazura, amestecind zaharul cu sucul de portocale, deci fara fierbere, fara prea mare filosofie... avind grija sa nu iasa un sirop prea gros, daca mai e nevoie adaugati un picut de suc de portocala. Cu o lingura, punem glazura pe toata suprafata prajiturii

adaugam si ciocolata rasa si dupa citeva minute o taiem cuburele.
Glazura de portocala ii da un gust bun, bun, bun. Pot sa spun ca a doua zi e si mai gustoasa si merge de minune dimineata,la o cafea cu lapte. Tura viitoare cind voi face prajitura, o voi taia inainte de a-i pune glazura de portocale, ca sa se "prelinga" pe marginile cuburilor. Serviti cu incredere, mincati un cubulet si veti mai vrea unul...

10 comentarii:

  1. Grazie Mary ! Auguri di buona salute !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai reusit sa ma faci sa salivez! Arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Tatiana, sa stii ca e foarte gustoasa, de la aroma portocalelor. Multumesc de vizita !

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniela, te asteapta doua premii pe blogul meu. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine arata. Cred ca sunt in stare s-o prepar si eu :-). pusici multi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunat arata, Daniela. Ai toata admiratia pentru munca pe care o depui si pentru ceea ce realizezi.
    Te asteapta un premiu la mine pe blog.

    Iti doresc sarbatori fericite alaturi de oamenii dragi si un an nou plin de impliniri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult Narnia pentru cuvintele frumoase si pentru premiu.
    Sarbatori fericite cu multe impliniri !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !