vineri, 23 ianuarie 2009

Cornuri/Cornetti

by Laura A



Avem nevoie de:
  • 500 gr faina
  • 50 gr unt (eu folosesc unt pentru dulciuri, altfel nu-mi creste aluatul)
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 gr lapte
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • marmelada, nuttela, crema pasticcera sau orice alta umplutura pentru cornuri
Incalzim foarte putin laptele. Cand e caldut il luam de pe foc si topim drojdia in el. Amestecam faina cu zaharul si untul tinut la temperatura camerei apoi rupt in mici bucatele. Adaugam ouale intregi si framantam cat sa le amestecam bine. Adaugam treptat laptele si amestecam pana la omogenizare. In cazul in care e un pic lipicios, framantam cu mana infainata, in acest mod vom obtine un aluat care nu se lipeste de miini. Se adauga in plus, maxim o lingura de faina. Punem aluatul la crescut, cam 2 ore. Se poate pune in cuptorul stins dar preincalzit in prealabil la 40 grade (creste super frumos si mai rapid orice aluat).

Dupa circa doua ore, scoatem pasta si o impartim in 3 bilute. Pe fiecare o intindem, o taiem cu un cutit, umplem si rulam de la baza spre varf (daca umpleti cu crema puneti mai mult la baza si mai putin spre varf).

Le asezam intr-o tava in care se pune hartie pergament si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Le ungem cu un amestec facut din o lingura de lapte si un galbenus, apoi le bagam in cuptorul preincalzit la 180 pt 15 minute.

2 comentarii:

  1. putem face aluatul si la masina de paine? sau e musai cu mana?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bineinteles ca se poate la masina de facut piine, reteta e de pe vremea cind nu aveam aparatura necesara, dar acum orice aluat il fac la masina de piine, doar ca... atentie, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea, e bine sa fie pusa sarea dupa ce ingredientele s-au amestecat binisor...

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !