miercuri, 18 februarie 2009

Triangolini, yogurt e cioccolato



Reteta am luat-o pe de un site italian. Ricetta in italiano si trova qui
Pentru "triunghiuri cu iaurt si ciocolata", avem nevoie de:
  • 300 g faina 00
  • 125 g zahar de trestie (poate fi si zahar obisnuit)
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolata amara
  • un pliculet praf de copt
  • 250 g iaurt (eu am pus de banane, dar se poate pune de care are fiecare)
  • cca 130 g lapte

Untul la temperatura camerei, il frecam bine sa se inmoaie un pic dupa care adaugam zaharul si lasam robotul sa-si faca treaba, pina devine o crema. Adaugam iaurtul si amestecam bine.

Dupa aia punem ciocolata topita si amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt si cernem cite un pic peste compozitie, amestecind continuu. Nu adaugam toata faina sa nu se faca, cocoloase... Nu trebuie sa rezulte o compozitie prea tare, de aceea adaugam cite un pic de lapte. In reteta originala nu spune cit lapte, dar eu l-am masurat sa vad cam cit intra. Compozitia trebuie sa aiba o consistenta molcuta.

Ungem o tava cu unt si rasturnam compozitia in ea

si coacem la 180 grade (cuptor preincalzit) pentru circa 30 de minute, depinde si de cuptor. La mine dupa 20 de minute era gata, pentru ca prajitura nu trebuie sa se usuce, ramine molcuta in interior. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine, altfel riscam sa se rupa, dupa care o taiem in patrate, apoi patratul il taiem in doua si asa rezulta triunghiul (dar asta stie fiecare).
Compozitia se poate utiliza si pentru briose. Poftiti si serviti !

8 comentarii:

  1. Suna tare promitator dar calorioooos! De fapt tot ce e bun e calorios...:P

    RăspundețiȘtergere
  2. Wauuu,Danelutza,suna tare bine...am s-o incerc si eu...am o intrebare,e dulce tare?...nu ne prea impacam cu chestiile foarte,foarte dulci,:)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Laura, e adevarat, cu cit contin mai multe calorii, cu atit sint mai gustoase...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirela, seamana un pic cu negresa, daca o tii la cald, e un pic lipicioasa, iar la rece are un gust tare ciocolatos. Mie personal, nu mi se pare prea dulce ci gustoasa rau.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum Robert e mare fan briose,cred ca stiu ce voi face special pt el! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Astept sa-mi spui daca ti-au placut. Daca dai click pe versiunea in italiana, acolo sint triunghiurile, iar mai jos pe pagina si in varianta briose.

    RăspundețiȘtergere
  7. tava o ung numai cu unt sau tapetam si cu faina ??

    RăspundețiȘtergere
  8. Doar cu unt se unge tava, nu-i nevoie si de faina.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !