duminică, 13 martie 2011

Canestrelli



Biscuiti (fursecuri) spuneti-le cum vreti sint crocantosi si deliciosi, foarte buni pentru micul dejun. 
Ingrediente pentru circa 30 de biscuiti de marime mijlocie: 
* 150 g unt 
* 100 g zahar 
* 270 g faina 
* un pachetel zahar vanilat
 * 3 g praf de copt 
* un galbenus 
* un praf de sare 
* 3-4 picaturi esenta de lamiie (asta nu era in reteta originala)
* zahar praf
Topim intii untul, il lasam sa se raceasca si-l mixam bine impreuna cu zaharul pina vom obtine o crema spumoasa  (he, hei, m-a cam durut mina, ca am ars mixerul care-l aveam cind am facut mucenicii si a trebuit sa mixez cu celalalt... asta-i alta poveste, ca ieri mi-am cumparat altul nou)... dar sa continui cu aluatul pentru biscuiti. Adaugam zaharul vanilat, galbenusul, esenta de lamiie si sarea si mixam in continuare. Cernem faina impreuna cu praful de copt si adaugam cite un pic peste compozitie, mixind incontinuu. Aluatul e destul de tarisor, asa ca-l rasturnam pe masa de lucru si framintam bine cu minutele proprii, formam o mingiuta, o invelim intr-o punguta si o bagam la frigider timp de jumatate de ora, eu am lasat-o vreo ora. 
Scoatem aluatul si-l intindem intre doua foi de hirtie pentru copt, cu o grosime de cca un cm (ai mei au fost doar de jumatate de cm), dar ca sa arata ca cei din magazin trebuie aproape dubli ca grosime. 
Decupam floricele, cu un dop de plastic am facut o gaurica in mijlocul lor, iar cu ajutorul paletei pentru luat feliile de tort, transferam biscuitii in tava tapetata cu hirtie de copt.
Bagam tavile in frigider ca biscuitii sa nu-si piarda forma cind ii bagam in cuptor, incalzim cuptorul la 170 de grade, apoi pe rind, nu toate deodata, bagam cite o tava si lasam biscuitii timp de cca 10 minute, trebuie sa ramina de culoare deschisa deasupra iar dedesubt sa se coloreze doar un pic. 
Lasam sa se raceasca bine,  si presaram deasupra zahar praf cit mai multisor. 
Pofta buna !!!



21 de comentarii:

  1. Daniela,arata tare bine,se vede ca venit primavara,ac ai facut floricele.Pupp si Duminica frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Flik-flak, multumesc de vizita ! A aparut si reteta, de fapt eu public pozele cu tot cu retete... dar din lipsa de timp, am scris-o un pic mai tirziu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Mirela ! La noi nu a prea venit primavara, de aceea am facut floricelele, ca sa o atentionez ca o asteptam... Pupici si o duminica placuta !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumosi ti-au iesit biscuitii....ti-au mai ramas si pt. musafiri:D
    o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Violette, mai sint vreo 3-4, dar pentru musafiri, oricind intru in bucatarie si fac din nou... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. wow che meraviglia!!!!!!!!!mmmmmmmmm.....

    RăspundețiȘtergere
  7. buonissimiii..e che dire di questo pane amwericano
    che non ancora avevo visto...bravissimaaa!!

    baciotti
    Enza

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte bine,cred ca sunt deliciosi,felicitari.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  10. Grazie, Enza ! Sper che stai bene, perche e un po da quando non ti vedo... Bacione !

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc, Ariana ! Intr-adevar sint sau mai bine spus, au fost foarte gustosi, ca au disparut repejor... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi pare rau ca i-ai terminat...ti-as fi cerut si eu 1,2,3...ca nici la noi n-a venit primavara si ar fi fost foarte buni,calduti,dimineata,...
    Te-am pupat si ne auzim saptamana viitoare!!!(de fapt ar fi fost buni pentru drum...)
    BACIONI!

    RăspundețiȘtergere
  13. Petronela, lasa ca fac miine altii, proaspeti, proaspeti... Pupici... dar unde pleci iubita, de ne auzim saptamina viitoare ?`!

    RăspundețiȘtergere
  14. Complimenti Daniela, anche a me vengono così quando passo dalla pasticceria ;) A presto Alex

    RăspundețiȘtergere
  15. Grazie, Alex ! Ma non credo che tu non fai biscotti buoni e belli... Ciao e buona giornata !

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce fursecuri frumoase ai facut!am retinut reteta!pupici

    RăspundețiȘtergere
  17. La mine pe blog te asteapta un premiu. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce bine arata "floricelele" tale...si imi imaginez ce bune sint!
    Am un premiu pentru tine !Te pup!xxx

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Multumesc, Mimi ! Pupici !
    @ Multumesc mult, Ancuta ! Pupici !
    @ Multumesc, Carmen ! Pup !!!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !