joi, 3 decembrie 2009

Suvite de pui/Straccetti di pollo al verde



Papita buna pentru pitici si parinti. Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 felii piept de pui
  • un catel usturoi
  • un buchetel patrunjel
  • sare dupa gust
  • suc de la o jumatate de lamiie
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan
  • 2 linguri ulei de masline extravergin


In primul rind taiem suvite subtirele pieptul de pui.
Intr-o tigaie antiaderenta rumenim putin usturoi strivit (bineinteles ca il curatim intii, eu am preferat sa tai usturoiul in doua), adaugam apoi bucatelele de carne si le rumenim bine pe ambele parti,
adaugam sarea si stoarcem sucul de la o jumatate de lamiie.
Cind vedem ca pieptul de pui e prajit (se prajeste destul de repede), adaugam pesmetul amestecam bine, adaugam si patrunjelul si lasam sa se prajeasca un pic.
inchidem aragazul, adaugam parmezanul, si invirtim carnea ca pe clatite. Asezam pieptul de pui pe o farfurie, adaugam si firimiturile care s-au format de la pesmet si servim, alaturi de salata sau cum doriti.
Noi am servit cu cartofi Duchesse...
Pofta buna !

7 comentarii:

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !