marți, 14 februarie 2012

Tort de ziua indragostitilor


Va doresc din inima o zi a indragostitilor, plina de iubire si fericire ! 


In sfirsit ma simt un picut mai bine... pe Isabella am trimis-o astazi la scoala, eu inca mai ametesc dupa cele 39.5 grade, dar macar am scapat de ele...
Dar sa revin la reteta inimioarei indragostite.
Ingrediente pentru blat:
  • 200 g faina
  • 175 g unt
  • 175 g zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri lapte
  • 8 g praf de copt
Intii de toate, topim untul la MO sau "in baie de aburi"... (cam asa as vrea eu o baita la ora asta...), apoi il mixam impreuna cu zaharul, pina ce acesta din urma se topeste (din dragoste...) si obtinem o crema spumoasa. Intr-un castronel punem ouale dupa ce le-am dezbracat de coaja si le zbatem putin impreuna cu cele doua linguri de lapte. Apoi adaugam peste crema de unt, un pic din compozitia cu oua, un pic din faina cernuta impreuna cu praful de copt, pina terminam de incorporat toate ingredientele. Vom obtine o compozitie destul de consistenta, pe care o rasturnam intr-o tava in forma de inimioara, nivelam frumos cu o lingura apoi bagam tava in cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de o ora. Cit timp avem blatul in cuptor, ne putem ocupa in liniste de crema.
Pentru crema, m-am inspirat de la crema de portocale, doar ca am folosit zmeura de la congelator si am mai facut mici modificari.
  • o cutiuta cu zmeura
  • 150 g zahar 
  • 150 g lapte
  • 2 linguri faina
  • o lingura amidon
  • 60 g unt

Intr-o craticioara am pus zmeura impreuna cu zaharul si le-am fiert la foc moderat, pina a inceput sa devina o compozitie destul de consistenta. Am trecut zmeura prin sita si am obtinut cca 250 g, daca doriti mai dulce, mai puteti adauga un pic de zahar, depinde foarte mult de gustul fiecaruia. Intr-un vas am pus faina, amidonul si am inceput sa adaug cite un pic de lapte, amestecind incontinuu sa nu formeze cocoloase, apoi am adaugat si sucul de zmeura cite un pic si amestecind bine ingredientele. am pus pe aragaz la foc mijlociu si am fiert pina am obtinut o crema de consistenta cremei pasticciera, am inchis aragazul si am adaugat untul, amestecind incontinuu pina ce acesta din urma s-a topit si incorporat bine. Am lasat la racit, am acoperit intii cu o folie alimentara ca sa nu formeze "coaja" deasupra.  Am taiat blatul in doua (se poate si in trei...), am insiropat, am pus un strat de crema, apoi cealalta parte de blat insiropat. apoi am acoperit tortul cu frisca lichida mixata impreuna cu un pliculet de zahar vanilat, am facut moturele cu crema roz si ... voila, acesta a fost tortul nostru "iubaret". 
Am gasit si o poza... se vede ca eram prea "indragostita" la ora respectiva si am uitat de ea... hi, hi...




Cu aceasta reteta, particip la Provocarea lunii februarie 2012 - Dulce Romania, gazduita de Violeta. 

36 de comentarii:

  1. Foarte frumos tortul.
    Si voi la fel sa aveti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, super! Multa fericire si voua! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu va iubesc,deci pot sa vin la o feliuta:)Sa fiti iubite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca-ti place gustul dulce-acru, te astept cu mare drag... Oricum te astept la o cafeluta ! Pupici !

      Ștergere
  4. Un tort plin de dragoste!Sa fii iubita!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte romantic!Frumos si delicios!
    Va doresc multa fericire si sa va iubiti mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Multumesc ! Multa iubire si fericire iti doresc si tie ! Pupici !

      Ștergere
  7. O zi plina de iubire!! Super tortuletul!! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte dragut tort! Perfect pentru aceasta zi.

    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Alexandrina ! O seara minunata sa ai si tu !

      Ștergere
  9. Ce superb e tortuletul !!!! O seara perfecta iti doresc !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. La cum arata sigur a fost delicios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Vivina ! A fost ca nu am apucat sa fac nici macar o poza cu sectiunea...

      Ștergere
  11. Un tort care explodeaza de atata iubite:X!!!!!!!Inima cea mare iti apartine, iar inimioara cea mica(din milloc)este a printesei tale dragi:)!Iti multumim pentru iubirea care o impartasesti cu noi:X!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din inima pentru frumosul mesaj... Pupici !

      Ștergere
  12. Răspunsuri
    1. Saru'mina ! Sa dea Doamne-Doamne, ca eu nu mai rezist... Pupici !

      Ștergere
  13. Foarte frumos tortuletul!!!radiaza de sentimente frumoase !!!pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. che bella torta Daniela..Complimenti!!
    baci

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !