marți, 18 ianuarie 2011

Baccalà con le patate/Peste cod cu cartofi


Reteta e din zona Venetiei, iar cartofii sint mult mai gustosi, alaturi de aroma pestelui cod.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

* 600 g peste cod
* 4 cartofi mari
* un catel usturoi
* 1/2 pahar ulei de masline
* o legatura de patrunjel
* 4 linguri suc de rosii
* un pahar cu lapte
* 50 g unt
* sare si piper dupa gust



Pestele trebuie lasat vreo doua zile in apa ca sa iasa sarea din el si schimbata apa cit mai des.
Intr-o tigaie de prajit topim untul, adaugam uleiul si punem pestele curatat de piele si taiat in bucati destul de marisoare. Punem usturoiul si patrunjelul spalat si taiat marunt, saram (cit mai putin, daca nu sintem siguri ca din peste a iesit toata sarea), piperam si lasam la foc mic circa 10 minute.
Adaugam sucul de rosii si laptele si lasam la foc mic, circa o ora. Dupa jumatate de ora, punem cartofii taiata in cuburi groase si acoperim cu un capac pina vedem ca sucul s-a restrins si mincarea e gata.
Servim mincarea calda, iar daca dorim putem sa servim alaturi de mamaliguta calda.

7 comentarii:

  1. Un deliciu,fac si eu aceasta reteta,e pe placul intregii familii,felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. lo faccio anche io...buonissimo!
    tanti bacetti
    Enza

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Flory ! Noua ne place, dar fetita noastra nu maninca peste, of, of... asa ca e cam greu pentru ea, dar speram ca atunci cind va mai creste, isi va schimba gusturile... Pupici si multumesc de vizita !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador pestele. Nu mananc atat de des pe cat imi place. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. vai Daniela ce ne arati tu noua!!eu locuiesc in zona Venetiei dar nua am avut niciodata rabdare sa fac baccala uffa!!complimente este super langa cartofiori!!
    p.s. uite citeste aici:http://www.culatello.com/culatello.htm hahahahaha
    o zi buna!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sara, nici eu nu maninc prea mult, dar citeodata trebuie sa ne mai rasfatam, ca asta-i mai sanatos decit carnea... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  7. Nicoleta, nu-i greu de facut, iar rabdare iti trebuie sa invirti mai des in tigaie... Multumesc de link, fug sa citesc... Pupici !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !