marți, 23 februarie 2010

Ochelari din foetaj

Un desert rapid, bineinteles ca am inventat umplutura, ca forma e dupa niste dulciuri vazute intr-un magazin.
Ingrediente:
* un pachet foetaj/aluat frantuzesc
* zahar de trestie sau normal
* miez de nuca macinat si nuca de cocos

Intindem foaie de aluat, presaram zahar brun (poate fi si normal)


presaram deasupra nuca macinata si apoi incepem sa rulam aluatul din ambele capete, pe lungime....


Cu ajutorul unui fir de ata, taiem "ochelarii" sau "binoclu" (spuneti cum vreti) la o latime de circa 3 cm, punem in tava pe hirtie de copt si presaram din nou un pic de zahar


Bagam tava in cuptorul preincalzit la 190-200 de grade si lasam pina se rumenesc bine si servim cind s-au racit bine, bine... 


Reteta incercata de Daiana


22 de comentarii:

  1. Ciao ecco un'altra delle tue buonissime ricette...golose e veloci...complimenti...un bacio Luciana

    RăspundețiȘtergere
  2. deliciosi!!!uffa am lipsit cateva zile si uite cate bunatati ai postat iar eu era sa le pierd!!complimente numai bunatati!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Grazie, Luciana ! Avevo una confezione di pasta sfoglia in frigorifero e ho dovuto creare la ricetta... Bacio e buona giornata !

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Nicole, m-ai facut sa zimbesc... O zi buna si multi pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. daniela ca intodeauna la inaltime.o reteta simpla si delicioasa.plus ca arata tare bine ca si aspect.pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe cat sunt de frumosi, pe atat de buni, sigur!

    RăspundețiȘtergere
  7. ce buni ochelarii tai...usori si rapizi...felicitari...o zi buna...pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Sarah, draguta ca intotdeauna ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  9. Ellis, au fost c-au disparut... Daca i-a rontait sotul, care nu prea maninca dulciuri, inseamna c-au trecut testul... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Alina ! Pupici si-o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce faini sunt ochelarii astia! Erau cu dedicatie pentru mine? :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu, ca si eu sint ochelarista... Hi, hi... dar daca vrei, iti dau o pereche, c-am facut mai multe... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  13. Toate preparatele tale sint tare apetisante si gustoase Daniela!Pa,pa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc, Mariana ! Esti draguta... pupici !

    RăspundețiȘtergere
  15. wow ce bunatate!!!! Daniela
    si o sa fac una ca asta in curand ....si cemi palce nucaaaa uoa ...
    te pup si numai bine

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata foarte bine ochelarii!
    Cred ca am sa-i incerc si eu cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  17. che idea carina...brava!!
    un bacio Enza

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc Anca ! Pupici si-o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  19. Grazie, Enza ! Bacio e buona giornata !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !