marți, 4 ianuarie 2011

Floricele cu somon afumat


O reteta rapida, usor de facut si ... care dispare repede de pe platou.
Avem nevoie de:
* un pachet aluat frantuzesc (foetaj)
* un galbenus de ou
* somon afumat
* o lamiie
* boabe de rodie

Incalzim intii cuptorul la 200 de grade iar intre timp, intindem foaia de aluat si decupam floricelele, le asezam pe hirtie de copt, ungem cu putin ou zbatut si asezam alta floricica deasupra si ungem putin din nou, cu atentie sa nu ajunga oul pe marginea aluatului, altfel nu se desface aluatul frumos (la mine nu s-a desfacut pentru ca aluatul a fost congelat, deci... aluatul trebuie sa fie foarte proaspat) , dam la cuptor pina vedem ca s-a rumenit cit vrem noi.
Cind floricele s-au racit (le putem face cu o zi inainte) le ornam cu feliute de somon pe care le invelim intr-o feliuta de lamiie (care nu a fost tratata, sau pe care am spalat-o foarte bine), punem o bobita de rodie si-o scobitoare, stropim foarte putin cu zeama de lamiie, doar somonul nu si aluatul si... servim, inclusiv lamiia.

2 comentarii:

  1. la multi ani! Un 2011 plin de bucurii....pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Alina ! Un an minunat va doresc si voua ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !