duminică, 6 decembrie 2009

Rulouri cu sunca presata/Girelle con prosciutto cotto



ricetta in italiano si trova in basso

Un aperitiv rapid de facut, crocantel si rapid de mincat, bineinteles cu ceva in paharutul de linga farfurie.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • un pachet aluat frantuzesc
  • 160 g brinza philadelphia (atit cintareau cuburele din frigider)
  • 100 g sunca presata (prosciutto)
Scoatem ingredientele din frigider cu cel putin 10 minute inainte de a ne apuca de lucru. Intindem foaia de aluat si punem brinza


Cu ajutorul unui cutit intindem cit mai uniform brinza pe foaia de aluat lasind un picut de spatiu pe margini, dupa care asezam feliutele de sunca taiate cit mai subtirel posibil


rulam foaia, nu prea strins pentru ca aluatul se umfla in cuptor..., si taiem feliute de cca 2 cm


Punem feliutele in tava cu hirtie de copt si bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru circa 15 minute, sau depinde cit de rumenite vreti sa fie rulourile. Le asezam pe un platou si le servim caldute... Va recomand cu caldura sa aveti un paharel de vinut, bere... la indemina...


GIRELLE CON PROSCIUTTO COTTO

Ingredienti:
  • una confezione di pasta sfoglia
  • 160 g formaggio philadelphia
  • 100 g di prosciutto cotto
Su un piano da lavoro stendiamo la pasta sfoglia, dopodiché spalmate il formaggio lasciando liberi i margini e
adagiate le fettine di prosciutto cotto tagliato a fettine sottile.Arrotolate quindi la pasta sfoglia farcita come se fosse un rullo e tagliatela a fette di circa 2 cm di spessore.
Mettetele in una teglia coperta di carta da cucina e cuocetele in forno preriscaldato a 200° per circa 15 minuti, o finché sono pronti. Servitele subito calde e croccanti.
Un antipasto buonissimo...

16 comentarii:

  1. deja salivez la calorioasele astea roz!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arată super ...voi
    încerca şi eu.
    O seara frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte bine arata! asa ne fac cu ochiul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc cuscra, eu as spune ca-s foarte gustoase...

    RăspundețiȘtergere
  5. nu ma mai joc,alea tale is mai faine ca ale mele :)))) o saptamana faina sa ai dragutzo!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alison, nu saliva ca-i pacat... sau postesti si nu indraznesti ?!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Elena, nu o sa-ti para rau daca le faci... doar ca dispar cam repede... O saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere
  8. Vero Mary, peccato che spariscono subito...

    RăspundețiȘtergere
  9. Hai mai Claudia, ca nu-s mai frumoase, ti se pare... O saptamina buna !

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu te-am adaugat in lista prietenilor mei.Ai un blog foarte frumos cu multe retete interesante

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Dulcik si pentru ca-ti plac retetele si pentru ca ma numar printre prietenii tai. O saptamina buna !

    RăspundețiȘtergere
  12. Minunat.Tocmai le-am descoperit aici la tine si le voi incerca si eu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc, sa-mi spui daca ti-au placut... Vezi ca pe mine ma certa fetita, cica "mami, ai mincat prea multe"...

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !