Nici o masa fara peste... sau, papa bun si sanatos. Nu sint innebunita dupa peste, dar daca este ca acesta, fara oase multe, adica daca eliminam sira spinarii, pestele dispare automat din farfurie.
Ingrediente;- peste branzino (cu ajutorul lui Cornel, am aflat ca i se spune "biban de mare"
- lamiie
- usturoi
- rosii
- ceapa
- sare
- rozmarin
- vin alb
- patrunjel
- piper
Intii de toate, curatim pestele exterior si interior, il spalam, apoi incepem sa-l condimentamm, in exterior presaram un pic de sare si piper, punem 1-2 catei de usturoi intregi, o ramurica de rozmarin si-l asezam in tava tapetata cu hirtie de copt stropita cu un pic de ulei. Iar cum, doar cu burta plina si fara solzi, pestele se simte trist... aruncam deasupra citeva felii de rosioare cherry, ineluse de ceapa cite vrem, feliute de lamiie si patrunjel taiat marunt. Acum daca tot sintem gata ca sa intram in cuptor, il imbatam cu o jumatate de pahar cu vin alb si incetisor inchidem "al cartoccio" pestele, eu am prins hirtia si cu niste scobitori la capete ca sa nu iasa bunatate de arome. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si uitam de el pentru 20 de minute. Daca dorim, il putem acompania cu cartofi fierti, exact, fierti in coaja, pe care-i curatim, taiem in doua, stropim cu ulei, in momentul cind servim pestele. Daca nu, faceti ca mine, asezati peste cu tot cu hirtie pe farfurie, chiar daca aveti musafiri, nu-i problema, iar cind desfaceti---- mama, ce parfum, de gust nu mai spun, delicios...
Va invit sa serviti cu incredere si cu un pahar de vin alaturi !
Imbatat, imbalsamat si insotit de legume, trebuie sa fi fost tare bun pestele asta!
RăspundețiȘtergereCe simpatica esti... imi place cum ai spus, imbalsamat... A fost foarte gustos, aromat si parfumat...
ȘtergereE minunat branzino, nu stiu cum ii spune in romaneste ,dar si eu il gatesc des, e o bunatate!!!! Excelenta reteta !!!
RăspundețiȘtergereSi eu care credeam ca ma ajuta careva cu traducerea... Ai dreptate, e o bunatate pestele asta.
ȘtergereSper ca nu ati terminat pestele asta delicios:)
RăspundețiȘtergereVa pup!
Adevarul e ca a disparut cam repejor... Pupici !
ȘtergereEu il fac destul de des, nu pun vin, dar pun cappere!
RăspundețiȘtergereFoarte foarte bun, ne place si noua enorm de mult.
Am sa-l incerc si cu cappere, sigur e delicios... Pupici !
ȘtergereGustos!
RăspundețiȘtergereDelicios!
Usor!
Savuros!
Multumesc, Kyra !
ȘtergereImi place mult modul de preparare, e super aromat!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Paula !
ȘtergereSa-mi imbalsamezi si mie niste peste din asta alb si bun, cand oi veni la tine ;-) puup
RăspundețiȘtergereDa, da... tuns, spalat si-mbalsamat... Pupici !!!
ȘtergereDaca-i peste nu refuz nici macar un os,cred ca-i bun tare.Pupici!
RăspundețiȘtergereFara oase, ca altfel nu poti simti gustul delicios... Pupici !
ȘtergereDaca zici ca n-are oase multe ma inscriu la o portie, ca arata prea apetisant sa nu-l pap :)
RăspundețiȘtergerePupici si weekend frumos!
Multumesc, Danutza ! Pupici si week-end placut !
ȘtergereCu oase, fara oase....asemenea peste nu trebuie ratat:)!!!!! Pupici
RăspundețiȘtergereE adevarat ca merita facut si papat... astazi l-am refacut cu un peste mare, mare... mama, ce bunatate... Pupici !
ȘtergereE una din speciile de sea bass adica biban de mare.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Cornel ! Nu stiam cum ii spune in romaneste, de aceea am preferat sa scriu denumirea in italiana...
ȘtergereCu placere! Am mai aflat acum cateva zile urmarind TV paprika, ca, pe langa denumirea biban de mare are si un nume scurt: lavrac si este inspirat probabil din limba greaca: lavraki.
ȘtergereSpor!
Inca o data multumesc frumos ! O seara placuta iti doresc !
ȘtergereO bunatate! Dar mie tot mai mult imi plce pastravul: Nu te refuz nici pe tine pentru o portie!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Mari ! Atunci facem schimb, tu dai pastrav si eu ... biban ! Pupici !
ȘtergereSimplu si tare bun ,e reteta cea mai rapida si mai gustoasa :) ,asa il pregatesc si eu ,de multe ori !!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Gina ! Pupici !
Ștergere