marți, 3 mai 2011

Pilaf de orez cu dovlecei


 Pilaful de orez cu dovlecei si sofran, e o reteta foarte simpla, dar foarte gustoasa. 
Ingredientele folosite de mine: 
  • 2 pahare de orez
  • un cubulet knorr vegetal
  • doi dovlecei
  • un catel usturoi
  • un pliculet de sofran
  • piper
  • patrunjel
  • ulei
Intii de toate spalam si taiem feliute subtiri dovleceii, apoi in prajim foarte putin impreuna cu usturoiul intreg si putin ulei. Eliminam usturoiul si adaugam orezul. Prajim foarte putin, amestecind incontinuu, apoi adaugam cite un pic din supa (knorrul il dizolvam intr-un litru de apa clocotita) pina vedem ca orezul este bun de mincat. Aproape de sfirsit, adaugam pliculetul de sofran pe care-l dizolvam in putina supa. Punem in farfurii, presaram putin piper si patrunjel taiat marunt. 
In prima poza e portia sotului cu un pic de parmezan ras, portia mea e fara parmezan pentru ca era in zi de post. Pofta buna !!!

 

8 comentarii:

  1. Ador sofranul...ii da orezului o savoare deosebita... iar in prajituri nu mai vorbesc :) Minunat Daniela. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Antonina (ca sa nu zic Antonella, care e al doilea nume al fetitei mele), stii ca n-am incercat niciodata sa fac dulciuri cu sofran...Buna ideea, de tinut minte si de gasit reteta potrivita... Pupici si-o zi minunata sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai zis tu singura, simplu si gustos l-am facut si eu si-i foarte bun!Ai incercat si cu dovleac dar fara usturoi???Mie imi place la nebunie...
    Te pup si pe curand!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Petronela, sa stii ca nu se simte gustul de usturoi, pentru ca l-am prajit putin, apoi l-am aruncat. Am sa incerc si varianta ta... Pupici dulci !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mersi de vizita Daniela,ai un blog minunat plin de retete apetisante si ce cauta romancuta noastra in Elvetia si casatorita cu un italian pe deasupra?vad ca n-ai uitat traditiile romanesti si mancarea buna de acasa,felicitari

    RăspundețiȘtergere
  6. è proprio come dici....semplice e gustosooo!!
    baciotti!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc, Doinitza ! Imi plac creatiile tale la nebunie... Pupici si-o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  8. Grazie, Enza ! Bacini e buona giornata !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !