duminică, 18 aprilie 2010

Cartofi cu cicoare



O reteta inventata, dupa ingredientele care erau prin casa/frigider...
Avem nevoie de:
  • 500 g cartofi
  • cca 150 g kaiser
  • 150 g sunca presata (prosciutto cotto)
  • 3 oua
  • 250-300 g frunze de cicoare oparita in prealabil (puteti inlocui cu spanac)
  • 180 g iaurt natural
  • 1 mozzarella
  • parmezan
  • sare dupa gust
  • frunzulite de patrunjel pentru decor
Intii am fiert cartofii, i-am lasat la racit, i-am curatat.
Intr-o tava yena, am pus kaiserul taiat feliute subtire, asta ca sa nu se lipeasca de tava. Dupa care am adaugat feliute de cartofi, am presarat parmezan ras, apoi am acoperit cu felii de prosciutto si le de cicoare taiata bucatele (poate fi inlocuita cu spanac, eu asta am avut in gradina, asta am pus...
am pus deasupra citeva felii de mozzarella, apoi celelalte feliute de cartofi care mi-au ramas si din nou mozzarella apoi am turnat deasupra ouale zbatute cu un pic de sare si iaurtul (puteti folosi smintina), ornat cu frunze de patrunjel ca sa-i schimb un pic culoarea, apoi am presarat parmezan ras si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 35-40 de minute.
Lasam sa se raceasca un pic cit sa nu frigem limbuta si servim.
Va invit la o feliuta virtuala... bunuta, bunuta...

23 de comentarii:

  1. Daniela arata delicios de bine .sa nu razi te rog de mine,dar nu era cicoarea o planta medicinala olosita la ceaiuri?pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Este putin zis bunuta bunuta ptr ca pare perfecta de buna...:-P...complimente

    RăspundețiȘtergere
  3. o minunatie ! complimente Daniela. O sa te copiez si eu caci iubesc combinatia cartof - cicoare dar asa e si mai buna precis !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce de bunatati ai gasit tu prin frigider! :)) Excelent! ;)

    Pup si saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ti-am trimis un premiu. Felicitari pentru ceea ce faci, ca faci bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ti-am trimis un premiu. Felicitari pentru ceea ce faci, ca faci bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. ed io la prendo ben volentieri...deve essere
    buonissimaaaa!!
    un bacio Enza

    RăspundețiȘtergere
  8. Sarah, l-am intrebat pe sot, a spus ca e folosita si ca planta medicinala, dar cum italianii maninca aproape tot..., ma rog, frunzele fara radacini, e foarte buna si linga o bucata de fripturica, bineinteles oparita, taiata, prajita un pic, cu usturoi si ulei... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc, Novelina ! Noi am papat tot, deci cum spui tu, e buna, buna...

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc, cuscra ! Pupici si o saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc, Iustina ! Cum imi fac un ic de timp, vin sa iau premiile ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  12. Grazie, Enza ! Un bacione e buona giornata !

    RăspundețiȘtergere
  13. mmm,ce creatie plina de savoare!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Daniela, ce se intampla ne-ai parasit?
    Sper ca toate va merg bine, te pup si te astept sa revii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ciao Daniela,tutto bene?
    spero di risentirti presto..
    un bacio Enza

    RăspundețiȘtergere
  16. Wau,ce inventiva priceputa esti!Excelent pentru a face si eu miine linga fripturica,dar cu spanac din gradina si feta sau cascaval!
    Arata si tare bine!Bravo Daniela!
    Ceau!

    RăspundețiȘtergere
  17. arata bestial :) si yummyyyyyyy
    ai un premiu la min epe blog
    da pe unde esti draga mea :)

    RăspundețiȘtergere
  18. arata foarte bine, sunt convins ca si gustul e pe masura

    RăspundețiȘtergere
  19. Mariana, ai facut papita linga fripturica ??? Pupici si-o saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc Anca... Sint, traiesc... dar m-am cam lenevit... Pupici si o saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumes de vizita, Ceapros ! E adevarat ca e gustoasa, ma rog cine maninca tot felul de verdeturi ca noi, sigur maninca si cicoarea... O saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !