sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Ciambelline biscottate


O retetea din categoria "atentie !!! ochii la aragaz", ca altfel patiti ca mine, veti avea doua categorii de ciambelline, bune si crocantele si cele bronzate si cele mai blonde.

Ingrediente:
* 350 g faina
* 150 g zahar
* o fiola aroma de vanilie
* un pic de sare
* 2 doua
* 100 g unt rece
* 16 g praf de copt
* zahar granule


Cernem faina si o amestecam cu zaharul, aroma de vanilie, sare, un ou si un albu, untul taiat bucatele mici si praful de copt cernut. Amestecam repede ingredientele, pina vom obtine un aluat omogen, dar un picut cam lipicios.
Formam multe grisine largi cit degetul si lungi cca 10 cm (eu le-am facut mai lungute, deh... stau cam rau la capitolul masuratori), dam forma de covrigel si le asezam in tava tapetata cu hirtie de copt, la o distanta destul de marisoara una fata de alta, pentru ca in timpul cit vor sta in cuptor, se vor mari destul de mult. Cu pensonul le ungem cu galbenusul ramas amestecat cu o lingura de apa si presaram zahar granulat (pe unele am presarat bombonele micute).
Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru circa 15-20 de minute.


Dupa cum am spus la inceput, Atentie: nu va indepartati de cuptor, pentru ca se vor rumeni repede, iar timpul de coacere e in functie de cuptor, ca la mine erau suficiente 13 minute.


4 comentarii:

  1. iar ai facut ceva dulce si crocant si bun!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Alison ! Astea s-au terminat, am altceva facut ieri, ochios si bun tare. Pupici si o duminica placuta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bita sunt nemaipomeniti de buni si de frumosi...:P...complimente

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, draguta ca de obicei ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !